Nekad je pjevala s Merlinom, sad ljudima naplaćuje "detoksikaciju" u štali

Radiosarajevo.ba
Nekad je pjevala s Merlinom, sad ljudima naplaćuje "detoksikaciju" u štali
Foto: Facebook / Novi projekti Ivane Banfić

Hrvatska muzička zvijezda devedesetih Ivana Banfić početkom maja organizira trodnevni detox retreat kraj rijeke Kupe pod nazivom "Povratak prirodi - povratak sebi".

Riječ je o radionici "koja spaja detoksikaciju, transformaciju i regeneraciju", a planirana je za 12 ljudi i koštat će oko 650 KM, ako uplate do 26. aprila, odnosno 750 KM ako ne plate do 3. maja. U cijenu su uključena tri obroka dnevno, smještaj te radionice i tretmani. U cijenu nije uključen prevoz osobnim automobilima, autobusom ili vlakom do Siska.

"Očekuje vas prilika da provedete vrijeme u prekrasnom prirodnom/seoskom ambijentu s pogledom na šume, livade, sunce, nebo i rijeku Kupu. Usporite i uživajte s nama u jednostavnosti, prisutnosti, druženju uz vatru i pričanje priča o životu, opuštanje, šetnje prirodom, meditacije i prepustite se postepenom procesu detoksikacije uma, duha i tijela. Kroz puno raznolikih aktivnosti imat ćete priliku doživjeti moćnu osobnu transformaciju koja će vas dovesti bliže sebi, istinskoj radosti življenja i dubokoj zahvalnosti", navodi Banfić na društvenim mrežama.

Dodaje se da će se tokom programa raditi "detoksikacija tijela, uma i duha", i to "kroz specifične tehnike i terapije za duh i tijelo te procese osvještavanja". 

"Iz jednostavnog razloga što se želimo prisjetiti, da čaroliju življenja i ljubav možemo otkriti kroz najjednostavnije 'stvari'; promatranje vatre, sjedenje u krugu, povezivanje, zajedničko pripremanje hrane, opuštanje, razgovor, zagrljaj, slušanje sugovornika, uživanje u obilju okusa i mirisa i samo bivanje. Vrlo često propuštamo ljepotu vidjeti u onome što je oko nas i u nama već sada. Upravo na to vas želimo prisjetiti na ovoj radionici i naučiti kako transformirati osjećaj nedostatka u osjećaj obilja", ističe se.

Opisan je i prostor u kojem će boraviti.

"Bit ćemo smješteni u specifičnom ambijentu. Romantičnom obnovljenom štaglju (spremište za sijeno u štali, op.pr.), starom više od 100 godina, koji je preuređen u zajedničku spavaonicu. Drveni podovi i krov s prozorima koji gledaju na zelenilo bit će naša prostorija za odmaranje, spavanje i sanjanje. Kuhinja i terasa su na poluotvorenom i na taj način smo većinu vremena vani i dišemo svježi zrak", piše.

Inače riječ je o štaglju koji je Ivana Banfić obnovila sa svojom obitelji, a namještaj u njemu rad je njenog supruga.

Podsjetimo se i njenog velikog hita s Dinom Merlinom:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije