Ne glasam vaginom: Slavna glumica otkrila zašto neće podržati Hillary Clinton

Radiosarajevo.ba
Ne glasam vaginom: Slavna glumica otkrila zašto neće podržati Hillary Clinton
/ Foto: ots / Tele 5
Da nije u dobrim odnosima s Hillary Clinton slavna glumica Susan Sarandon potvrdila je izjavom da neće glasati za demokratsku kandidatkinju na predstojećim američkim predsjedničkim izborima.

"Ne glasam vaginom", rekla je Sarandonova za BBC, objašnjavajući zašto Hillary Clinton neće dobiti njen glas.

Dodala je da će glasati za Jill Stein, kandidatkinju Partije Zelenih. Inače, Susan Sarandon podržavala je Bernieja Sandersa u utrci s Hillary Clinton za predsjedničku nominaciju ispred Demokratske partije.

Sada misli da treba podržati kandidata "treće partije" (Steinovu) kako bi dostigao pet procenata glasova. A da li će biti izabrana Hillary Clinton ili Donald Trump?

"Meni je svejedno", kaže 70-godišnja oskarovka i dodaje: "Vjerujem da će pobijediti Hillary Clinton jer je svi mediji podržavaju".

Otkrila je i svoje strahove.

"Zabrinuta sam zbog ratova, Sirije, svega onoga što nas okružuje. A na osnovu onoga što sam vidjela DNC (Demokratska nacionalna konvencija) je tako korumpiran da Demokratska stranka nije vrijedna naših glasova", rekla je Susan Sarandon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije