Naučnici tvrde: Ovo je žena s najljepšim licem na svijetu

Radiosarajevo.ba
Naučnici tvrde: Ovo je žena s najljepšim licem na svijetu
Foto: Instagram / Bella Hadid

Supermodel Bella Hadid proglašena je najljepšom ženom na svijetu.

Naučnici vođeni teorijom o zlatnom rezu analizirali su i najmanje detalje njenog lica poput veličine i položaja usana, nosa, brade, jagodica i vilice. Izračunom su zaključili da Bella ima savršene proporcije.

Manekenka je nakon svih mjerenja uvjerljivo odnijela prvo mjesto popisa najljepših žena svijeta s rezultatom od 94,35 posto, prenosi Daily Mail.

Iza Belle, na drugom mjestu našla se Beyonce s 92,44 posto.

“Nakon što su bili izmjereni svi parametri, bilo je jasno da je Bella pobjednica jer je rezultat pokazao da ima savršeno lice. Najviši postotak je postigla njena brada, od 99,7 posto, što je samo 0,3 posto od savršenstva”, izjavio je Julian De Silva, naučnik koji je radio na projektu.

“Ove potpuno nove tehnike računalnog mapiranja nam omogućuju da riješimo misteriju što to nekog čini fizički lijepim”, dodao je.

Među izabranim ljepoticama, čiji su rezultati jako tijesni, našla su se i imena Ariane Grande, Scarlett Johansson i Natalie Portman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije