Najpoznatiji TikToker šuti: Šta se krije iza tišine?

2
Radiosarajevo.ba
Najpoznatiji TikToker šuti: Šta se krije iza tišine?
Screenshot / Khaby Lame

Khaby Lame jedno je od najpoznatijih imena na TikTok sceni, a evo zašto ovaj Senegalac na svakom videozapisu šuti.

Senegalac Khaby Lame stekao je veliku popularnost na TikToku tokom pandemije Covid-19 nakon što je izgubio posao u fabrici.

Danas ga prati 161 miliona pratitelja na TikToku, a njegovi videozapisi jedni su od najprepoznatljivijih memeova na internetu. No, u svojim videima ne izgovara niti jednu riječ, već samo gleda u kameru i sliježe ramenima.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Lame je u razgovoru za CNN 2022. godine ispričao da je njegova taktika unaprijed smišljena. Objasnio je da su njegove tihe reakcije osmišljene s ciljem kako bi personificirao izraz 'tresem glavom', inače poznat kao 'smh' (eng. shaking my head).

"Došao sam na tu ideju jer sam vidio da kruže ti 'smh' videozapisi i svidjela mi se ideja da unesem malo jednostavnosti u to. Ta gesta došla je slučajno, ali tišina nije. Smišljao sam način kako doprijeti do što više ljudi. A najbolji način je bio ne govoriti", rekao je tiktoker.

"Možda je to zato što su moji izrazi lica smiješni i nasmiju ljude, ali ova jednostavnost nasmijava ljude i ja to volim", dodao je.

Usprkos tome što broji 161 miliona pratitelja, kaže da ga brojke ne motiviraju za snimanje videozapisa, već to što nasmijava ljude.

"Nije me briga jesam li prvi, drugi ili četvrti najpopularniji na TikToku. Počeo sam snimati jer sam htio nasmijati ljude u tom razdoblju karantina. I nastavljam snimati videozapise s istim idealima. Sretan sam zbog svojih postignuća, ali to nisu moji prioriteti", zaključio je Lame.

Majke pokrenule kampanju protiv TikToka: Izgubile djecu zbog smrtonosnog izazova

Majke pokrenule kampanju protiv TikToka: Izgubile djecu zbog smrtonosnog izazova

Kako piše Just Jared, Khaby je otkrio da za jedan plaćeni snimak može dobiti i do 750.000 dolara (1.4 miliona KM).

Zahvaljujući TikToku, Khaby je postao jedna od najvećih svjetskih zvijezda, a u svojim videozapisima često ugosti i brojna poznata imena iz filmske, modne, sportske i glazbene industrije. Tako je dosad snimao s Naomi Campbell, Johnom Cenom, Robertom Downeyem Jr., Chrisom Prattom, Davidom Beckhamom, Ronaldom, Tomom Cruiseom i mnogim drugima, prenosi Dnevnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije