Najpoznatija sportska novinarka svijeta stiže u bh. komšiluk

2
Radiosarajevo.ba
Najpoznatija sportska novinarka svijeta stiže u bh. komšiluk
Foto: EPA / Diletta Leotta privlači pažnju gdje god se pojavi

Najpoznatija sportska novinarka na svijetu, prelijepa Diletta Leotta uskoro će posjetiti Hrvatsku, tačnije grad Zadar.

Ova Italijanka će biti gošća prvog izdanja Sunset Sports Media Festivala u gradu na Jadranu, a još će učestvovati Debola Adebanjo, Ughetta Ercolano, Alexa Vojvodić, Mirna Zidarić, Ivona Hemen, Zdenka Zrilić i Amanda Guerra još jednom dokazati kako svojim znanjem mogu ravnopravno stajati "rame uz rame" svojim muškim kolegama, sportskim stručnjacima.

Ughetta Ercolano, potpredsjednica Content Southern Europe DAZN-a, globalne pretplatničke usluge za streaming videozapise sa sportskom pretplatom, koji od prošle godine po prvi put u historiji prenosi sve utakmice Serie A, održat će predavanje na temu "Future of Serie A".

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Kako se jedna od najprestižnijih svjetskih fudbalskih organizacija uspjela izvući neokrznuta iz svojih najmračnijih trenutaka i kako planiraju razvijati svoj daljnji rast u godinama koje dolaze, uz Ughettu, ispričat će nam i Giulia Diletta Leotta, sportska novinarka koja od 2018. godine upravo za DAZN komentira prijenose Serie A.

Ranije je prezentovala utakmice Serie B na talijanskom Sky Sportu uz Gianlucu Di Marzia i Lucu Marchegianija, prenose hrvatski mediji.

Svojom posvećenošću reporterskom životu, koji je usko vezan za njenu drugu ljubav – sport, Diletta inspirira mnoge žene, ali i ljude u svojoj okolini, pa je često možemo vidjeti kako profesionalno, ali i vatreno izvještava s zelenog terena.

O tome kako je to biti uspješna žena u sportskom ekosistemu i koje su to prepreke koje se moraju savladati na putu do vrha saznat ćemo na predavanju nazvanom "Women in sports".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije