Na čuvenu sportsku novinarku ‘udarila‘ banda iz bivše Jugoslavije!?

Radiosarajevo.ba
Na čuvenu sportsku novinarku ‘udarila‘ banda iz bivše Jugoslavije!?
Instagram / Diletta Leotta

U posljednje vrijeme često izvještavamo o pljačkama. Nisu sportisti ti koji čine takva zlodjela, već se kriminalci u najnovije doba bave provalama na njihovim adresama.

Nakon Raheema Sterlinga i Delea Allija, nova meta razbojnika postala je prelijepa italijanska sportska novinarka Diletta Leotta.

Kolegica s italijanske inačice pay-per-view platforme DAZN živi u elitnom milanskom kvartu Corso Como, i to na devetom spratu u zgradi. Provalnici su ušli u njen stan i ukrali novac i nakit iz njenog sefa. Na sreću, planetarno popularne novinarke u to vrijeme nije bilo kod kuće.

Kada se vratila, primijetila je razbacane stvari i razbijen prozor u stanu te odmah pozvala policiju. Budući da se radi o zgradi koja je opremljena vrhunskim sigurnosnim sistemom, iz italijanske su policije najavili opsežnu istragu kojom će pokušati locirati i identificirati razbojnike.

Ukrali su joj, osim 150.000 eura u gotovu novcu i čak osam skupocjenih Rolex satova te ponešto dijamanata...

Još zanimljivije svjetlo na cijeli događaj donosi italijanski list Corriere della Sera. Oni donose teoriju po kojoj način pljačke podsjeća na modus operandi zloglasnih grupa kriminalaca s područja bivše Jugoslavije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije