Musk o životu na jednom dolaru dnevno: Shvatio sam da se nemam čega bojati

Radiosarajevo.ba
Musk o životu na jednom dolaru dnevno: Shvatio sam da se nemam čega bojati
EPA / Elon Musk
Puno prije nego li je izvršni direktor kompanija SpaceX i Tesla Elon Musk postao milijarder, živio je na samo jednom dolaru dnevno.

Ne, nije bio siromašan, to je bio njegov način da testira samog sebe.

O svojoj prošlosti i ekstremnom životnom stilu prije nego je prodao svoju prvu kompaniju Zip2 i postao milioner sa samo 28 godina, razgovarao je sa Neilom deGrasse Tysonom u podcast emisiji StarTalk Radija.

Musk je objasnio svoje ambicije da oblikuje budućnost čovječanstva putem interneta, energetske učinkovitosti i istraživanja svemira koje je počeo razvijati još kao brucoš na Kraljevskom univerzitetu u Ontariju u Kanadi.

Dok je bio mlad, planirao je otići u SAD-u, što je i učinio na svojoj trećoj godini studija kad je upisao Univerzitet u Pennsylvaniji. Oduvijek se pitao kako bi bilo kad bi sa dvadeset i nešto godina pokrenuo posao u Americi.

Izračunao je kako mu je 30 dolara dovoljno da preživi cijeli mjesec pa je odlučio testirati svoju teoriju. Kupio je dovoljno hrane, uglavnom hrenovki u pecivu i naranči, za cijeli mjesec. Ponekad bi jelovnik obogatio tjesteninom s umakom od paradajza i tako je uspio provesti svoj plan.

Ovo ga je iskustvo ohrabrilo jer je sam sebi dokazao da može preživjeti sa 30 dolara pa je zaključio kako se nema čega bojati ne uspije li u svojim planovima.

Muskovo bogatstvo danas doseže oko 19,6 milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije