Mostarac Samir oduševio na Supertalentu, a onda se uključila Martina

Radiosarajevo.ba
Mostarac Samir oduševio na Supertalentu, a onda se uključila Martina
PrtScr / Samir Salčin

Na društvenim mrežama i portalima i dalje traje rasprava nakon nastupa Mostarca Samira Salčina na Supertalentu, koja se pdikazuje na Novoj TV.

Prošle sedmice smo pisali o sjajnom nastupu Adne Šestić iz Zenice te Samiru Nurkiću iz Zagreba.

Adna Šestić: Nakon nastupa na Supertalentu cijeli život mi se promijenio

Adna iz Zenice oduševila žiri: Njen nastup za 12 sati ima 100.000 pregleda

Samir oduševio fanove i žiri: Poslušajte kako zvuči Jaguar na harmonici

Samira Salčina iz Mostara koji se bavi freestyle nogometom, nastupio je u posljednjoj kvalifikacijskog emisiji, ali je njegov nastup Martina Tomčić ocijenila dosadnim.

Za razliku od Martine Tomčić, ostali članovi žirija Mostarcu, iako ga je tokom nastupa 'pojela' trema odlučili dati drugu priliku i glasali su za njegov prolazak dalje.  

Martina Tomčić - undefined

PrtScr: Martina Tomčić

Na društvenim mrežama, uslijedio je napad na Martinu:

"Ova Martina uopće nema kulture, ni ništa. Pa meni se ne sviđa ona njena opera, pa kaj pjeva ko kokoška","

Ovo je sramotno šta ova Tomčićka izvodi... Zbog toga što je njoj dosadno ne prizna čoviku talent... a ne gleda uopće ono sta je smisao emisije",  

"Nikad do sad nisam komentirala, ali Martina, pa šta je s tobom? Zašto toliko zla i bahatosti? Čudo jedno",  

"Džaba joj obrazovanje kad joj iz očiju viri zloća, tko joj se ne sviđa sijeva. To nije ok, ono dite ima 8 godina može se i na lip način objasnit da nije za Supertalent",

"Zamolio bih produkciju Nove TV ako je ikako moguće da izbace Martinu iz žirija!, bili su samo neki od komentara, prenosi Direktno.

Da članovi žirija popularnog Supertalenta nerijetko pretjeruju s negativnim komentarima, tvrdi i psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić.

"Naravno da možemo dati negativnu ocjenu, ali treba znati da je negativna ocjena koja je rečena u javnosti puno teža i osoba se može puno teže osjećati nego da smo mu to rekli u četiri oka. Treba dobro izraziti svoj negativni sud tako da argumentiramo, a ne vrijeđamo jer osoba iz argumenata može i naučiti. Onaj koji vrijeđa argumentum ad hominem tj. vrijeđa osobu, a ne ono što je osoba napravila, ne prezentira se kao meritorni sudac”, rekla je Uvodić-Vranić za Večernji.

Maja Šuput dala je „Da“, „Samo zato što je iz Mostara“.

Uostalom, pogledajte sami i procijenite:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije