Mirza Selimović održao spektakularan koncert pred više od 12.000 ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Mirza Selimović održao spektakularan koncert pred više od 12.000 ljudi
Foto: Općina Ilidža / Merjema Alihodžić i Mirza Selimović

Spektakularan koncert na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade na Ilidži, pred više od 12.000 posjetilaca, održao je bosanskohercegovački pjevač Mirza Selimović.

"Želim samo kratko da vas pozdravim, posebno naše ljude iz dijaspore, siguran sam da ih ima iz svih dijelova Evrope i svijeta. Vjerujem da će Mirza prirediti sjajnu atmosferu, ali i da će on pamtiti ovaj koncert do kraja svoje muzičke karijere", poručio je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, u kratkom obraćanju okupljenoj publici pred sami početak koncerta uz želje da se svi dobro zabave.

Pjesmom "Sve na svoje dođe", uz konstataciju "pa konačno i Sarajevo na Ilidžu", Mirza Selimović je otvorio koncert, a mnogobrojna publika na najvećem trgu u Kantonu Sarajevo horski je pjevala s popularnim pjevačem.

Iranski predsjednik imenovao novog šefa diplomatije: Evo ko je on

Iranski predsjednik imenovao novog šefa diplomatije: Evo ko je on

Priliku da s Mirzom zapjeva pred ispunjenim centralnim ilidžanskim trgom dobila je i Merjema Alihodžić, pobjednica prošlogodišnjeg izdanja Ilidžanskog festivala.

Nakon otpjevanog dueta "Da se opet rodim", Alihodžić je izvela i numeru "Pjesmo moja", s kojom je prošlog ljeta trijumfovala u takmičarskoj večeri Festivala narodne muzike "Ilidža".

Poznato ko će sve uz Severinu nastupiti za Novu godinu ispred Vječne vatre u Sarajevu

Poznato ko će sve uz Severinu nastupiti za Novu godinu ispred Vječne vatre u Sarajevu

Jedan za drugim redali su se hitovi s četiri dosadašnja Selimovićeva albuma, a publika je sve do pola sata prije ponoći uživala u Mirzinim izvedbama.

Uz javno priznanje publici da mu je ovo sigurno jedan od najljepših koncerta u karijeri, Selimović je poručio da je koncert na Ilidži vjerovatno najbolji pokazatelj da je došlo vrijeme za jedan veliki solistički koncert u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Da Općina Ilidža ozbiljno brine o imidžu turističkog lidera u Bosni i Hercegovini govore i najave da će Trg Četvrte viteške motorizovane brigade 23. i 25. augusta ugostit još dva velika koncerta, a oni će biti svojevrsna uvertira u Festival narodne muzike "Ilidža 2024" koji će se održati 27. i 28. augusta, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije