Meghan Markle: Ponosna sam što sam žena i feministica

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle: Ponosna sam što sam žena i feministica
Twitter / Princ Harry i Meghan Markle

Svega nekoliko sati nakon što je izrekla sudbonosno "da" Meghan je, kao Vojvotkinja od Sussexa, na službenoj web adresi britanske kraljevske porodice dobila svoju stranicu, koja ističe njenu osjetljivost za društvena pitanja.

"Ponosno sam što sam žena i feministica", citat je kojime se 2015. godine obratila Ujedinjenim narodima na konferenciji u New Yorku, a koji se ističe u tekstu o mladoj nevjesti, gdje se u kratkim crtama opisuje njen raniji život i djelovanje, u prvi plan stvaljajući humanitarne napore i rad.

Citat_Mghan_markle_Royal_Family.JPG - undefined

Vojvotkinja je, kako se navodi, od ranih godina gajila snažnu svijest o društvenim pitanjima, pa je tako sa svega 11 godina pokrenula kampanju tražeći od jedne kompanije da promijeni svoj televizijski oglas, koji je koristio seksistički jezik za prodaju sredstva za pranje posuđa.

Iz njene biografije koja se nalazi na službenoj web adresi kraljevske porodice, tako možemo saznati da je Meghan dobrovoljno radila u narodnoj kuhinji u Skid Rowu u Los Angelesu od svoje 13. do 17. godine, gdje je nastavila volontirati kad se vratila kući u Los Angeles, do svoje 22. godine.

Meghan Markle u Ruandi - undefined

Meghan Markle u Ruandi

Čak je, kako je istaknuto, i na setu za vrijeme snimanja u Torontu organizirala da se ostaci hrane preusmjere tamošnjoj narodnoj kuhinji, u kojoj je i sama volontirala u pauzma između snimanja.

Prije dvje je godine postala svjetski ambasador za humanitarnu organizaciju "World vision" , s kojom je posjetila Ruandu i kasnije Indiju, gdje je radila na osnaživanju žena kroz bolji pristup obrazovanju, a o čemu je pisala i za Time Magazine.

Meghan Markle u Indiji - undefined

Meghan Markle u Indiji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije