Meghan i Harry tonu sve dublje: Svađe i zanemarivanje kraljevskih dužnosti

Radiosarajevo.ba
Meghan i Harry tonu sve dublje: Svađe i zanemarivanje kraljevskih dužnosti
Foto: CNN / Princ Harry i Meghan Markle sa sinom

Princ Harry i vojvotkinja Meghan srljaju iz jedne katastrofe u drugu, pokušavajući uskladiti svoju želju za privatnošću i dužnosti koje imaju kao dio kraljevske porodice.

Nije zato čudna činjenica da su se našli na udaru kritika kada su odlučili krštenje prvog sina Archia održati privatnim, pogotovo jer su u isto vrijeme za renovaciju svog doma Frogmore Cottage potrošili oko 4.25 miliona dolara, koje su platili porezni obveznici.

Nedugo nakon toga odigrao se incident na Wimbledonu, te je jedan od posjetitelja koji je pokušavao napraviti selfie, opomenut od strane Meghaninog osiguranja kako u blizini vojvotkinje ne smije uzimati fotografije. Javnost na to nije reagirala blagonaklono što je dovelo do ozbiljnih problema u kraljevskoj porodici.

Strani mediji pišu, kako osobe upoznate sa životom kraljevske porodice tvrde da je Harry taj koji bi više od svega volio imati više privatnosti te isto to želi za svog sina Archia. Odrastanje pred očima javnosti na njega je ostavilo veliki trag te se čak spominjalo kako se u mlađim danima mislio odreći titule ne bi li živio poput običnog građanina.

Ipak, neke stvari nemoguće je izbrisati poput činjenice da je Harry sin nasljednika, budućeg kralja.

“Ljudi bliski Sussexims kažu kako oni jednostavno ne prihvataju savjete. To je njihov najveći problem. Moraju napokon shvatiti koje je njihovo mjesto na ovom svijetu te da ne mogu privatnost uključiti u jednom trenu, a isključiti u drugom”, rekao je stručnjak za kraljevsku porodicu Russell Myers za The Sun.

Svađa s Williamom i Kate, Meghanina problematična porodica…

Sve je to utjecalo na odnos para, a prema pisanju stranih medija, Harry je Meghan već zamolio da odu na bračno savjetovanja prije nego što bude prekasno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije