Mediji tvrde: Zdravko Mamić se oženio prije tri sedmice 30 godina mlađom ljepoticom?

1
Radiosarajevo.ba
Mediji tvrde: Zdravko Mamić se oženio prije tri sedmice 30 godina mlađom ljepoticom?
Foto: Ljubuški portal / Zdravko i Jelena

Zdravko Mamić navodno se s Jelenom Planinić vjenčao prije nekoliko sedmica, a s drugom suprugom razveo prije godinu dana.

Posljednjih je sedmica otkriveno kako je Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama, navodno u vezi s predivnom, 30-tak godina mlađom Hercegovkom Jelenom Planinić.

Navodno je njihova ljubavna priča započela još prije tri godine kada je Jelena počela raditi za Mamića kao njegova tajnica, a zbog afere s vremešnim Zdravkom se razvela od bivšeg supruga.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dosad nije bilo poznato je li Zdravko također pokrenuo razvod od svoje druge supruge Marine, ali prema pisanju Dnevno.hr razveo se još prije godinu dana, a Jelenu ne da je zaručio – već ju je prije nekoliko semica i oženio, piše Story.hr.

Zdravko Mamić snimljen na zabavi u vrijeme kada se šuška o novoj ljubavi: 'Odradio momačku večer'

Zdravko Mamić snimljen na zabavi u vrijeme kada se šuška o novoj ljubavi: 'Odradio momačku večer'

Par je navodno već kupio i luksuzni star koji sada zajednički uređuju, a odavno se više ne skrivaju već ruku pod ruku šeću ulicama Mostara. Inače je Jelena rodom iz Ljubuškog, u koji Mamić često navraća i u kojem je navodno zainteresiran za ulaganja u turizam, no ovaj novi par građani najčešće viđaju u Mostaru, po tamošnjim restoranima i noćnim klubovima. Ova veza je na vidjelo izašla tek prije nekoliko mjeseci jer nisu mogli suspregnuti strasti u jednom poznatom mostarskom noćnom klubu.

Navodno Mamićeve kćeri nisu pretjerano oduševljenje njegovom novom djevojkom, ili već trećom zakonitom suprugom. To ne iznenađuje jer su stare gotovo jednako koliko i lijepa Jelena za kojom je Mamić ‘izgubio glavu’.

Podsjetimo se, prije no što je službeno započela vezu s Mamićem, Jelena je ispijala kave s njegovom tadašnjom suprugom Marinom te mu kao tajnica bila ‘desna ruka’.

Mamić osim kćeri koje je dobio s Marinom u braku ima i sina iz prvog braka sa suprugom Nadom koja ga je ostavila jer ju je varao. Čini se i da je njezina ‘zamjenica’ Marina doživjela istu sudbinu, a tek trebamo vidjeti kako će Mamić tretirati lijepu Jelenu u budućnosti.

Ko je Zdravko Mamić

Rođen je u Bjelovaru.  Mamić je bio junior Dinama.[4] U nogometu ostaje kao dužnosnik. Glavni je direktor Dinama od 1992. do 1994., kada su osvojeni prvenstvo 1993. i kup 1994.

Godine 1995. direktor je NK Osijeka u sezoni kada klub prvi put stiče pravo sudjelovanja u Kupu UEFA. U sezoni 1996. direktor je sisačke Segeste, a od 1997. do 1999. godine direktor je Croatije Sesvete.

Član Izvršnog odbora NK Dinama postaje 2000. godine, a od 2003. godine izvršni je dopredsjednik. U njegovom mandatu Dinamo osvaja devet prvenstava (2000., 2003., 2006., 2007.–2012). a osam je puta osvajao i hrvatski kup (2001., 2002., 2004., 2007.–2009., 2011. i 2012).

Godine 2018. proglašen je krivim za izvlačenje novca iz Dinama i nanošenje štete državnom proračunu te nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora. Dan prije izricanja presude napustio je Hrvatsku i nastanio se u BiH jer posjeduje državljanstvo Bosne i Hercegovine.Presudu je nazvao lažnom i najavio odbranu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije