Djevojka Zdravka Mamića osnovala kompaniju i uložila 80.000 maraka

1
Radiosarajevo.ba
Djevojka Zdravka Mamića osnovala kompaniju i uložila 80.000 maraka
Foto: Hercegovina.info / Zdravko Mamić

Dok mediji u Hrvatskoj seciraju ljubavnu priču vremešnog Zdravka Mamića, koji, kako i Ante Čačić (trener Dinama) reče, u sedmoj deceniji života ima energije da zasniva novu porodicu, malo se bave činjenicom da ta ljubav nije samo na psihofizički, nego i na solarni pogon.

Naime, Mamić je 1. decembra 2020. osnovao firmu Plavo sunce, te kreće u solarnu invaziju na brojne hercegovačke gradove, pri čemu mu HDZ-ova vlast lijepo izlazi ususret, piše Hercegovina.info.

Godinu nakon Plavog sunca “rađa” se Majsko sunce, firma koja je osnovana 6. decembra 2021. godine, a gdje je direktorica Jelena Planinić.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Zdravko Mamić ženi se treći put?  Ljepotica je zbog njega ostavila muža, jedna stvar ih razotkrila

Zdravko Mamić ženi se treći put? Ljepotica je zbog njega ostavila muža, jedna stvar ih razotkrila

Planinić je u osnivačkoj strukturi sa osnivačkim ulogom od 80.000 KM. Firma je očito dobila ime po hitu Zdravka Čolića – Majsko sunce, koji izvjesno je, ima romantičan značaj za Mamića i Planinić.

U osnivačkoj i upravljačkoj strukturi Plavog sunca bio je sin Zdravka Mamića, a sada je kćerka Iva Mamić.

Vlada HNK u septembru prošle godine, a neposredno pred Opće izbore, objavila je da je usvojila odluku o dodjeli koncesije za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije za tri elektroenergetska objekta Plavo sunce 4, Plavo sunce 5 i Plavo sunce 6, da bi se kasnije solari našli i na sjednici Gradskog vijeća Mostara.

Mamić, javna je tajna, već duže vrijeme sa Jelenom, koja je pripravnički staž odrađivala u Elektroprivredi HZHB živi u Mostaru, u zgradi zvanoj “Mljekara”, navodi Hercegovina.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije