Emotivna priča sa seta serije Prijatelji: "Oženio sam se Monicom i doživio vrhunac svoje karijere"

0
Radiosarajevo.ba
Emotivna priča sa seta serije Prijatelji: "Oženio sam se Monicom i doživio vrhunac svoje karijere"
Foto:Printscreen / Monica i Chandler

U svojim memoarima pod nazivom Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar, Matthew Perry otkrio je pozadinsku priču iza kultne scene iz serije Prijatelji u kojoj se vjenčaju Chandler Bing i Monica Geller, koju je glumila Courteney Cox. Ova dvodijelna epizoda ostala je u sjećanju mnogih gledatelja kao jedan od najdražih trenutaka u seriji.

Tokom snimanja sedme sezone serije, Matthew se borio s ovisnošću i trudio se ostati trijeza. U to vrijeme, bio je u toku premještanja iz jedne rehabilitacijske ustanove u drugu, pokušavajući se oporaviti od svojih problema.

"Dvije sedmice kasnije na set Prijatelja dovukao me tehničar iz Malibua. Kada sam stigao na set, Jen Aniston mi je rekla: 'Bila sam ljuta na tebe.' 'Dušo', rekao sam, 'da znaš kroz što sam prošao, ne bi se ljutila na mene'", napisao je Matthew u memoarima. S Jen se tada zagrlio i otišao je snimiti scenu vjenčanja s Monicom. 

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

"Oženio sam se Monicom i doživio sam vrhunac svoje karijere. Snimili smo kultni trenutak u kultnoj seriji. No nakon toga, odvezli su me natrag u centar za liječenje - u kamionetu kojim je upravljao trijezni tehničar", napisao je Perry.

Ovaj trenutak označavao je jedan od najtežih trenutaka u Matthewovoj karijeri. Jennifer Aniston podržavala ga je tokom njegove borbe s ovisnošću i poticala ga da potraži pomoć. Međutim, kasnije je priznala da nije bila svjesna u kojoj se mjeri Matthew suočavao s problemima.

Nakon boravka u rehabilitacijskom centru tokom sredine sedme sezone, situacija se nije popravila za Matthewa. Čak je opisao da se osjećao "mrtav iznutra" dok je snimao završnu epizodu serije. Dok su mnogi bili emotivni zbog završetka serije, Matthew je priznao da nije osjećao ništa.

"U to vrijeme nisam mogao reći je li to zbog opioida koje sam uzimao ili sam jednostavno bio mrtav iznutra", napisao je Matthew Perry.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije