Manekenka umrla nakon liposukcije koljena, oglasio se i Neymar: 'Neka Bog primi moju prijateljicu'

1
Radiosarajevo.ba
Manekenka umrla nakon liposukcije koljena, oglasio se i Neymar: 'Neka Bog primi moju prijateljicu'
Foto: Instagram / Luana Andrade

Brazilska influencerica Luana Andrade (29) preminula je nakon što je otišla na liposukciju koljena u bolnici u Sao Paulu.

Nakon komplikacija koje su nastale tokom estetskog zahvata pretrpjela je četiri srčana zastoja, a srce joj je stalo otprilike dva i pol sata nakon operacije.

Doktori su prekinuli postupak skidanja sala, oživljavali su je i prebacili na odjel intenzivne njege, gdje je bila podvrgnuta hemodinamskom liječenju, no nije joj bilo spasa.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Medicinska istraga pokazala je kako je influencerica patila od plućne embolije, koja je bila povezana s masivnom trombozom.

Zahvat su obavili privatni liječnik i anesteziolog, koje je angažirala njezina porodica, navodi se u saopćenju bolnice, a prenosi Daily Mail.

Luanin dečko, Joao Hadad, na Instagramu je napisao:

"Ovo je najgora noćna mora, slomljen sam. Dio mene je otišao... Ljubavi moja, princezo, ti si bila moje svjetlo. Tražim od tebe da odozgo i dalje paziš na mene i sve nas... Uvijek ću te voljeti, od sad do vječnosti".

Brazilski nogometaš Neymar također se na društvenim mrežama oprostio od influencerice.

"Tužan dan... Umrla je moja prijateljica... Saučešće cijeloj porodici, neka Bog primi Luanu raširenih ruku", napisao je Brazilac.

Andrade bila je vlasnica modne marke Lukand, a radila je i kao scenska asistentica. Lani je nastupila i u reality showu "Power Couple Brasil 6".

Brazilski surfer Gabriel Medina za Luaninu smrt optužio je društvene mreže i njihov iskrivljen prikaz savršenih ženskih tijela.

"Izgubio sam prijateljicu zbog ‘jednostavnog‘ estetskog zahvata. Svijet je nadrealan, ljudi..., pogotovo vi žene... Ovom standardu ‘savršenih‘ tijela koji se reklamira na Instagramu hitno treba stati na kraj. Riskirati život ni za šta? Ne mogu to razumjeti... Taj lažni svijet na kraju će ubijati sve više i više mladih ljudi", zaključio je Gabriel Medina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije