Planetarni hit / Malezija zabranila pjesmu Despacito

20. 07. 2017. u 15:26:00 Anadolija

Shares: 0

Vlasti Malezije zabranile su emitiranje planetarno popularne pjesme "Despacito" na državnoj televiziji i radiju, nakon što je vlada zaprimila brojne pritužbe da su stihovi nepristojni.

Zabrana se ne odnosi na privatne radio i televizijske stanice, na YouTube ili druge internetske platforme. 

Ministar za komunikacije Malezije Salleh Said Keruak izjavio je u četvrtak da je pjesma preslušana i zabranjena zbog brojnih pritužbi u vezi s njenim tekstom.

Kako je kazao, zabrana se ne odnosi na remix pjesme Justina Biebera. 

Salleh je također istakao da bi privatne radiostanice trebale slijediti primjer ili cenzurirati pjesmu zbog osjetljivosti prema domaćoj kulturi.

Pjesma Despacito Portorikanca Luisa Fonsija koja je svojim ritmom osvojila svijet, postala je jučer najizvođenija pjesma na internetskim platformama svih vremena.

Kompanija Universal Music saopćila je kako je pjesma preslušana 4,6 milijardi puta. Ovaj hit je s trona svrgnuo pjesmu Justina Biebera Sorry koja je u 2015. godini preslušana 4,38 milijardi puta.

Despacito je objavljena u januaru i već nekoliko sedmica je na vrhu muzičkih lista. Pjesma trenutno ima više od 2,6 milijardi pregleda na YouTubeu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA