Mala princeza Charlotte slavi peti rođendan

Radiosarajevo.ba
Mala princeza Charlotte slavi peti rođendan
Foto: EPA-EFE / Princeza Charlotte

Britanska princeza Charlotte proslavit će svoj peti rođendan uz tortu, igru i videopoziv na Zoomu sa svojom prabakom, kraljicom Elizabetom II.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea organiziraju videopoziv kako bi Charlotte sljedeću subotu mogla provesti uz porodicu i prijatelje i pritom se pridržavati mjere fizičke udaljenosti uvedene u borbi protiv pandemije.

William, Kate i njihovo troje djece - šestogodišnji princ George, slavljenica Charlotte i dvogodišnji princ Louis - u izolaciji su u Norfolku, u vili Anmer Hall, ali će se potruditi da se Charlotte zabavi na svoj rođendan sljedeće sedmice unatoč nezabilježenim okolnostima na koje je covid-19 prisilio svijet.

Vila Anmer Hall, kraljičin svadbeni poklon Williamu i Kate, nalazi se na prostranom imanju Sandringham. Porodica može uživati u dugim šetnjama i pikniku, a i dalje biti u izolaciji.

"Prabaka će joj se pridružiti na njen veliki dan", otkrio je izvor za The Sun.

Kraljica sa svojim suprugom boravi u dvorcu Windsor. Vojvoda od Edinburgha, 98-godišnji princ Filip vrlo je vezan uz malenu Charlotte i također bi trebao učestvovati u videopozivu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije