Loš posao u New Yorku: Ronaldo prodao stan

0
Radiosarajevo.ba
Loš posao u New Yorku: Ronaldo prodao stan
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Cristiano Ronaldo

Tri godine nakon što ga je stavio na prodaju, Cristiano Ronaldo je prodao svoj luksuzni stan u neboderu na njujorškoj Petoj aveniji za 11.3 miliona dolara, manje od onoga što je platio 2015. godine.

Napadač Manchester Uniteda je 2015. godine izdvojio 18.5 miliona dolara za stan od 762 m², koji ima devet spavaćih soba, tri kupaonice i spektakularan pogled na Central Park.

Prodao ga je u novembru prošle godine po cijeni od 7.18 miliona dolara, nakon što je prošao kroz brojne poteškoće kako bi ga se riješio, prenosi Expansión.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Stan se nalazi u poznatom Trump Toweru, a Ronaldo ga je kupio prije nego što je Donald Trump postao američki predsjednik. Bivši američki predsjednik bio je u trećoj godini svog kontroverznog mandata kada je Ronaldo stavio stan na prodaju.

U to vrijeme, sedam luksuznih zgrada u New Yorku koje još uvijek nose Trumpovo ime izgubile su više od 20 posto svoje vrijednosti.

Ronaldova neto vrijednost procjenjuje se na oko 440 miliona eura, a vlasnik je dva stana u Lisabonu, uključujući jedan od 7 miliona eura te gradi novu vilu na ogromnom zemljištu u Quinta da Marinha, na takozvanoj portugalskoj rivijeri. Na rodnom otoku Madeiri ima stambenu zgradu na sedam spratova s pogledom na Atlantski ocean, a u njoj su njegova majka Dolores i stariji brat Hugo sa svojom porodicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije