Laser show, akrobacije i 3D mapiranje: Merlin oduševio Stuttgart!

Radiosarajevo.ba
Laser show, akrobacije i 3D mapiranje: Merlin oduševio Stuttgart!
Turneja Hotel Nacional je u protekle dvije godine posjetila sve najveće stadione i dvorane u Bosni i Hercegovini, ali i u zemljama okruženja i Evrope.

Tako je sinoć nakon kraće pauze nastavila da ispisuje historiju time što je premijerno gostovala u jednoj od najvećih dvorana Stuttgarta - Glaspalast u Sindelfingenu.

Pored inače visokih standarda produkcije koji prate koncerte najveće muzičke zvijezde Balkana, Dine Merlina, poput vrhunskog razglasa, višeslojnih led ekrana, live režije te video animacija, na koncertu u Stuttgartu sinoć je premijerno korištena i laserska tehnologija!

Uvijek nastojeći da svojoj publici pruži nov i poseban audio-vizuelni doživljaj, pored fantastičnog laser show-a publika u Stuttgartu je u okviru sinoćnjeg koncertnog spektakla uživala u cjelokupnom performansu koji je pratilo 3D mapiranje, plesači i akrobate na posebno dizajniranom stage-u kao i bend koji čini 12 najboljih bh. instrumentalista, te sam nevjerovatni Dino koji je svojom energijom i karizmom učinio sve da noć u Stuttgartu ostane nezaboravna za sve posjetioce koji su u rekordnom broju ispisali zajedničku historiju s Čarobnjakom. Sinoćnji koncert je najbolja uvertira u naredne koncertne spektakle najavljene za ovu jesen u Cirihu, Zagrebu i Beču.

Dino Merlin je više puta tokom karijere izjavio da svakom koncertu pristupa s jednakom strašću i posvećenošću, te je u susret koncertu izjavio: “Nikad nisam htio da pristanem da ijedan moj koncert bude repriza nekog od prije i tako će biti i ovog puta. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe na bini i iza bine tako da će na tehničkom nivou to biti besprijekorno sa novim elementima produkcije i show-a i dostojno moje vjerne publike koja nas već godinama prati.”

Da je zaista tako potvrđuju organizatori sinoćnjeg koncerta i publika koja je premijerno uživala u potpuno novim elementima show-a, produkcije i još osvježenoj set listi posebno pripremljenima za jesenju etapu turneje Hotel Nacional koja je nadmašila sva očekivanja!

Nakon Stuttgarta turneja Hotel Nacional vrlo brzo nastavlja se u Cirihu (26.11), Zagrebu (3.12) te Beču (10.12) 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije