Kraljica Elizabeta II dodijelila prestižnu nagradu trgovini sa seks igračkama

1
Radiosarajevo.ba
Kraljica Elizabeta II dodijelila prestižnu nagradu trgovini sa seks igračkama
Foto: Arhiv / Kraljica Elizabeta

Britanska kraljica Elizabeta II. dodijelila je prestižnu “Kraljičinu nagradu za poduzetništvo” u kategoriji “međunarodna trgovina 2021” poznatom britanskom lancu online trgovina sa seks-igračkama Lovehoney.

Trgovina koja posluje u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Novom Zelandu pod maksimom “seksualno sretni ljudi” prodaje donje rublje, lubrikante, opremu za vezivanje, vibratore i mnoge druge “igračke za odrasle”, piše Jutarnji.hr.

Lovehoney posjeduje i licencu za prodaju proizvoda inspiriranih trilogijom “Pedeset nijansi sive” autorice E.L. James, a kompaniji je posao u proteklih šest godina narastao više od 300 posto.

Još 2015. kompanija je izvozila proizvode u vrijednosti 12 miliona funti godišnje, što je do prošle godine naraslo na čak 56 miliona funti.

Kraljičina nagrada, koja je najveće priznanje koje engleska kruna može dodijeliti za poslovni uspjeh, znači da će kompanija od sada u svim svojim reklamama i promocijama smjeti koristiti emblem Kraljičine nagrade - što će biti posebno pikantno kada će se, primjerice, čepovi za guzu, bičevi ili golemi silikonski penisi reklamirati uz pečat s logotipom britanske kraljice.

Direktorica marketinga Debbie Bond istaknula je u službenom priopćenju kako je “njezino visočanstvo pružalo divnu podršku Lovehoneyju dok smo rasli na putu do vodećeg svjetskog brenda seksualnog wellnessa.”

Kraljičina nagrada za poduzetništvo utemeljena je kraljevskim nalogom 1965. godine, kao Kraljičina nagrada za industriju. Deset godina kasnije preimenovana je u Kraljičinu nagradu za izvoz i tehnologiju, a od 1999. dodjeljuje se kao Kraljičina nagrada za preduzetništvo, u kategorijama međunarodna trgovina, inovacije i održivi razvoj.

U 2017. dodana je i četvrta kategorija, promoviranje prilika (kroz društvenu mobilnost). Prošle je godine nagradu dobilo 220 kopmanija, od kojih 128 u kategoriji međunarodna trgovina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije