Kralja Charlesa napali zbog objave porodičnih fotografija: "Ovo je sebičan otac"

1
Radiosarajevo.ba
Kralja Charlesa napali zbog objave porodičnih fotografija: "Ovo je sebičan otac"
Foto: EPA / Kralj Charles III

Već dugo vremena veću pozornost svjetske javnosti više preokupiraju drame unutar britanske kraljevske porodice nego njihove službene dužnosti.

Zavrzlama odnosa između kralja Charlesa i njegovih sinova, trenutno posvađanih prinčeva Williama i Harryja, u fokusu je interesa.

Dugo se iščekivao susret porodice s princem Harryjem na nedavnoj ceremoniji Charlesove krunidbe, ali taj se susret jedva i dogodio.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Harry je krunidbu i dirljiv trenutak između svog brata i oca promatrao iz trećeg reda, a nakon krunidbe požurio je natrag u SAD gdje je njegov sinčić Archie slavio četvrti rođendan. Archiejev rođendan mu je vjerovatno poslužio kao dobar izgovor da se ne zadržava s porodicom s kojom je u najgorim odnosima do sad.

Britanski mediji su nedugo nakon toga pisali da se Charles ima želju pomiriti s Harryjem.

"Harry je propustio priliku da sve razjasni. Naravno, Charles bi bio sretan da dođe do pomirbe s Harryjem i Meghan, to im je dao jasno do znanja i njegova su vrata uvijek otvorena’" rekao je prijatelj kralja Charlesa.

Kralj Charles je sad povodom Dana očeva objavio niz porodičnih fotografija. Objavio je fotografiju sa svojim ocem princem Philipom, fotografiju Camillina oca i fotografiju sebe sa svojim sinovima dok su još bili djeca.

"Svim tatama želimo poseban Dan očeva", stoji kratko uz objavu, no komentarima koji su uslijedili Charles se vjerovatno nije nadao.

Mnogi su ga napali zbog odnosa s princem Harryjem.

"Kakav se to tata neće pomiriti sa svojim sinom? Jako loš primjer za nas ostale...", "Kako je ironično što objavljujete o Danu očeva kad je sam kralj protjerao jednog od svojih sinova", 'Šteta što tako grozno tretiraš svog mlađeg sina, Camilla je pobijedila", "A gdje je Harry?", "Ovo je sebičan otac", "S Harryjem ne razgovara pa...", bili su neki od komentara.

Nekima je također zasmetalo što nije objavio fotografiju Williama kao oca, a neki su se prisjetili njegovog ponašanja prema princezi Diani, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije