Kralj Charles III otkrio šta je pomislio kada je prvi put vidio princezu Dianu

0
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles III otkrio šta je pomislio kada je prvi put vidio princezu Dianu
Foto: Društvene mreže / Kralj Charles i princeza Diana

Proživljavam vrlo teške trenutke, a pritisak je ozbiljan i dolazi sa svih strana.

Ponekad je preteško držati glavu uzdignutom, a danas sam na koljenima i samo žudim za tim da ovaj razvod prođe jer je cijena ogromna, pisala je princeza Diana u pismima koja je slala svojim bliskim prijateljima, a ove godine su dospjela u javnost.

Život je nije mazio iako je bila udana za princa Charlesa (74), koji je ove godine službeno postao kraljem nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabete Druge.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

To što su završili skupa bilo je vrlo čudno s obzirom na to da je 1977. bio u vezi s Dianinom starijom sestrom Sarah. Diana je od Charlesa starija 13 godina, a svidjeli su se jedno drugome odmah, iako je Lady Di svojedobno rekla kako je pomislila da je Charles vrlo nesretan čovjek. 

"Sjećam se da sam pomislio kako vesela, zabavna i privlačna 16-godišnjakinja. Mislim, jako zabavna, živahna i puna života i svega", ispričao je 1981. tadašnji princ u intervjuu za Telegraph dojmove o Diani kad su se upoznavali.  

Aukcija u New Yorku: Među ponudama skupocjene naušnice i ogrlica princeze Diane

Aukcija u New Yorku: Među ponudama skupocjene naušnice i ogrlica princeze Diane

Charlesu nije dugo trebalo da zaprosi Dianu. Vidjeli su se 12 puta, ali nije se radilo o prosidbi koja bi se očekivala, s obzirom na to da je on bio član britanske kraljevske porodice i budući kralj.

Urednica Ingrid Seward u dokumentarcu Charles i Di: Istina iza njihovog vjenčanja pričala je o tom događaju, a i sama Diana se u knjizi Andrewa Mortona Diana - Njena priča njenim riječima, referirala na zaruke. Charles ju je odveo u dječju sobu, nije ni kleknuo već ju je samo pitao. 

"Rekao mi je da sam mu jako nedostajala, a zatim me pitao hoću li se udati za njega. Mislila sam da se šali pa sam se počela smijati i rekla sam mu: "Ok, može". Bio je smrtno ozbiljan. Pitao me shvatam li da ću jednog dana biti kraljica. Čula sam unutarnji glas kako mi govori da nikad neću biti kraljica, ali da ću imati tešku ulogu", dodala je. Da nije sa 36 godina poginula u stravičnoj prometnoj nesreći 31. augusta u tunelu u Parizu, Lady Di danas bi proslavila 62. rođendan. 

Vjenčali su se 29. jula 1981. u katedrali sv. Pavla u Londonu, a svadbu je pred malim ekranima pratilo oko 750 miliona ljudi. Dianina vjenčanica i danas je inspiracija mnogima, a remek djelo dizajnirali su supružnici David i Elizabeth Emanuel. Imala je šlep dug 7,6 metara.

Umjesto da im cvjetaju ruže i da budu zahvalni na djeci koju su dobili, sinovima Williamu i Harryju, Charles je Dianu konstantno varao. Imao je aferu s Camillom Parker Bowles (75), s kojom je u braku od 2005. i koja je u maju ove godine dobila titulu kraljice. 

"Bilo nas je troje u braku pa je bila mala gužva", rekla je princeza Diana 1995. u intervjuu, godinu dana prije nego što su se i službeno rastali. Iako se zna da je Diana molila Charlesa da ostavi Camillu, on to nije učinio. Priča se i kako je Diana kasnije varala Charlesa, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije