Kobni let nakon kojeg su se razveli Brad Pitt i Angelina Jolie: Šta je otkrio izvještaj FBI-a?

0
Radiosarajevo.ba
Kobni let nakon kojeg su se razveli Brad Pitt i Angelina Jolie: Šta je otkrio izvještaj FBI-a?
Foto: EPA - EFE / Angelina Jolie i Brad Pitt

Glumica Angelina Jolie optužila je svoj tadašnjeg supruga Brada Pitta da ju je povrijedio i verbalno uznemiravao njihovu djecu tokom leta privatnim avionom 2016. godine, pokazao je izvještaj FBI-a u koji je CNN imao uvid.

U obimno redigovanom izvještaju, koji je objavljen na osnovu zahtjeva za informacije od javnog značaja, navodi se da je glumica ispričala agentima FBI-a da se sa suprugom i njihovo šestoro djece vraćala u Kaliforniju poslije dvosedmičnog odmora. Njen tadašnju suprug Brad Pitt je pio kada joj je rekao da pođe za njim u zadnji dio aviona pošto je imao napet odnos sa jednim djetetom.

Pittovo ime je prekriveno u izvještaju, ali glumica u više navrata spominje svog supruga. Ona navodi da su otišli u dio aviona koji ima svoja vrata, tako da djeca nisu mogla da ih vide. Svog bivšeg supruga je optužila da ju je uhvatio za glavu, za ramena, gurnuo o zid toaleta, vikao na nju i psovao je, između ostalog, da uništava porodicu, navodi se u izvještaju o incidentu.

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Angelina Jolie ispratila kćerku na koledž: Ponosna mama na fotografiji iz sobe u domu

Angelina Jolie ispratila kćerku na koledž: Ponosna mama na fotografiji iz sobe u domu

CNN je zatražio komentar od zastupnika nekadašnjeg bračnog para.

„Sve strane su imale ovu informaciju skoro šest godina i koristile je u prethodnim pravnim postupcima. U tome nema ničeg novog i nema nikakvu svrhu osim da bude objavljeno u medijima i nanese bol“, rekao je izvor blizak Bradu Pittu, komentarišući izvještaj.

Prema izvještaju FBI-a, Jolie je agentima ispričala da je dvoje njihove djece stajalo ispred vrata toaleta i plakalo uzvikujući "jesi li dobro, mama". Pitt je na to, navodno odgovorio: "Ne, mama nije dobro. Uništava ovu porodici. Ona je luda", navodi se u izvještaju.

Glumica dalje navodi da je dijete odgovorilo da nije majka ta koja uništava porodicu, već otac. To je, navodno, razbjesnilo glumca toliko da je krenuo ka jednom djetetu "kao da će ga napasti", zbog čega je Jolie skočila bivšem suprugu oko vrata i počela da ga davi. Brad Pitt se oslobodio bacajući se unazad i bacajući bivšu suprugu na stolice koje su se nalazile iza njega, piše u izvještaju.

Pogledajte trenutak spašavanja Angeline Jolie u trenutku kad su se oglasile sirene

Pogledajte trenutak spašavanja Angeline Jolie u trenutku kad su se oglasile sirene

Angelina Jolie je navela da je tokom tog koškanja zadobila povrede leđa i lakta i kao dokaz priložila fotografiju, koja je dio izvještaja. U izvještaj su unijete i rukom pisane izjave djece, koja potvrđuju incident.

Glumac je tokom putovanja nastavio da pije, kasnije polivajući svoju suprugu pivom. Kada su sletjeli u Los Anđeles par se fizički sukobio, a Jolie je optužila bivšeg muža da je 20 minuta sprečavao nju i djecu da napuste avion.

Istražitelji su upitali glumica za ogrebotine koje je Pitt prijavio, a ona je rekla da je moguće da mu ih je ona nanijela tokom sukoba.

FBI je obavio istragu 2016. godine, ali su se obje strane složile da se ne podiže nikakva optužnica i slučaj zatvori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije