Brad Pitt i Angelina Jolie na sudu: 'Teška srca donosim bolnu odluku...'

0
Radiosarajevo.ba
Brad Pitt i Angelina Jolie na sudu: 'Teška srca donosim bolnu odluku...'
Foto: EPA-EFE / Brad Pitt i Angelina Jolie

Holivudski glumac Brad Pitt tuži svoju bivšu suprugu glumicu Angelinu Jolie, optužujući je da je nezakonito prodala svoj dio zajedničkog francuskog imanja Chateau Miraval, prenosi Page Six.

Pitt navodi da su se dogovorili kako nijedno od njih neće prodati svoj dio imanja, na kojem su se vjenčali 2014., bez saglasnosti druge strane.

Stoga glumac u tužbi tvrdi da je Jolie drsko prodala svoj udio ruskom biznismenu Yuriju Shefleru bez njegova dopuštenja.

U sudskoj tužbi podnesenoj na višem sudu u Los Angelesu navodi se:

"Jolie je prodala dio imanja bez Pittova znanja, uskraćujući bivšem suprugu pravo na pristanak i pravo prvootkupa koji je njezin poslovni subjekt dugovao njegovom. Prodala je svoj dio iako je znala da će ruski biznismen Shefler nastojati kontrolirati njegov dio imanja i posao kojem se Pitt posvetio, a na taj bi se način potkopalo i Bradovo daljnje ulaganje u imanje Miraval", prenosi portal Direktno.

U januaruu 2021. Jolie je pismeno informirala Pitta da je morala "teška srca donijeti bolnu odluku".

Objasnila je da je kupila Miraval s Pittom kao 'porodični biznis' i da je vjerovala da će upravo imanje biti mjesto na kojem će 'ostariti zajedno', navodi se u tužbi.

Nakon toga je odlučila prodati svgoj dio, a Pitt je krenuo s otkupom dijela imanja svoje bivše supruge. Međutim, u oktobru 2021., vinski odjel grupe Stoli, Tenute del Mondo, objavio je da je kupio njezinih 50 posto udjela imanja i vina koje se tamo proizvodi, a cijeli je posao počeo kontrolirati ruski biznismen Shefler.

Ta je prodaja iznenadila Pitta, koji navodi kako više ne može koristiti Chateau kao svoj privatni dom te ne može nadzirati kompaniju koju je pomogao stvoriti i u koju je uložio milione dolara.

"Jolie je davno prestala doprinositi Miravalu - dok je Pitt ulagao novac i znoj u vinski posao. Jolie nastoji prigrabiti dobit koju nije zaradila i povrat ulaganja u koje nije uložila", navodi se u tužbi, koja se nastavlja riječima: "Miravalov uspjeh i s njim povezan rast vrijednosti omogućili su Jolie priliku da kapitalizira Pittov uspjeh i unovči ga, a da nikada nije maknula prstom prilikom razvijanja kompanije."

"Ona traži povrat ulaganja koje nije napravila i dobiti koju nije zaradila", rekao je izvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije