Ko je Aleksandra Prijović koja je rasprodala sve koncerte u regionu?

2
Radiosarajevo.ba
Ko je Aleksandra Prijović koja je rasprodala sve koncerte u regionu?
Radiosarajevo.ba / Aleksandra Prijović

Zvuci pjesama Aleksandre Prijović odzvanjaju po regiji posebno u zadnje vrijeme jer njeno ime puni naslovnice zbog rekorda koje obara prodajom ulaznica za svoje koncerte.

Aleksandra Prijović (28) postala je najmlađa pjevačica koja je rasprodala tri uzastopna koncerta u Areni Zagreb, od toga treći u jednom danu, a sada je otvorila i četvrti dan koncerta.

Aleksandra je 28.,29., i 30. septembra oduševila publiku u beogradskoj Štark areni, a prema proračunima srbijanskih medija za te tri noći trebalo bi joj ostati 946.206 eura (1.856.553,33 maraka) zarade, nakon što je otplatila troškove.

Mnogi obožavatelji pohrili su po svoje ulaznice, ako ih već nisu imali, onda nakon što su vidjeli emotivne snimke s koncerata i odličnu atmosferu.

Stoga, Aleksandra će u Zagrebu pjevati 1., 2., 3. i 4. decembra, a na ovoj svojoj turneji "Od istoka do zapada" održat će koncerte i u Sarajevu, Nišu i Tuzli.

Aleksandra Prijović u trenu prodala 10 hiljada karata i za treći koncert u Zagrebu

Aleksandra Prijović u trenu prodala 10 hiljada karata i za treći koncert u Zagrebu

Svoje prve muzičke korake na sceni ova srpska pop-folk pjevačica napravila je početkom 2013. kada je sudjelovala u takmičenju "Zvezde Granda" gdje je osvojila četvrto mjesto, a još sa 13 godina snimila je dvije pjesme. Aleksandra je odrasla skromno u Hrvatskoj u Belom Manastiru, a čim je od muzike počela zarađivati, novac je davala oporodici kako bi ulagali u renoviranje doma. Osnovnu školu je završila u Belom Manastiru i bila je izvrstan učenik, a završila je samo tri razreda Druge srednje škole jer se fokusirala na karijeru. Aleksandra je u braku s posinkom Lepe Brene (62), Filipom Živojinovićem (38) s kojim ima sina Aleksandra. Par se vjenčao u junu 2018. godine, a u martu sljedeće godine dobili su sina. Osim što su emotivni partneri, Filip je Aleksandrin suradnik i piše joj tekstove i muziku za njene pjesme.

Devet života

Za naslovnu pjesmu novog Aleksandrinog albuma Devet života njen suprug Filip napisao je tekst i muziku.

Ko si ti

Navedeno stavlja Za nas kasno je po broju slušanja na YouTubeu odmah iza trenutno najslušanijeg hita - dueta sa Sašom Matićem Ko si ti koji ima 99 miliona pregleda.

Totalna anestezija

Nakon uspješnog dueta i hita prvijenca, po broju pregleda slijedi hit Totalna anestezija iz 2016.

Šta bi

Potom po broju pregleda slijedi još jedan duet.

Detalji o pucnjavi na koncertu Aleksandre Prijović u Mostaru: Dvije osobe uhapšene, ima povrijeđenih

Detalji o pucnjavi na koncertu Aleksandre Prijović u Mostaru: Dvije osobe uhapšene, ima povrijeđenih

MC Stojan i Aleksandra su 2015. godine pjevali Šta bi koji ima 58 miliona pregleda.

Legitimno

Hit Legitimno iz 2020. broji 58 miliona slušanja na YouTubeu, a nalazi se na albumu Zvuk tišine.

Bogata sirotinja

56 miliona pregleda broji videozapis nastupa uživo s pjesmom Bogata sirotinja iz 2019.

Klizav pod

Hit Klizav pod slušan je gotovo 50 miiliona puta, a objavljen je 2017. na albumu Testament.

Testament

Album Testament bio je hit 2017. kada je izašao, a istoimena pjesma prihvaćena je među publikom i do danas broji 41 milion slušanja na YouTubeu.

Dam dam dam

Osim navedenog hita "Devet života", kojem je autor Aleksandrin suprug, s istoimenog ovogodišnjeg albuma, najveći hit albuma je Dam dam dam s 36 milijuna pregleda na YouTubeu u samo 3 mjeseca od objave, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije