Hrvatska / Klupko se odmotava: Da li je Tarika Filipovića pokrala čistačica?

09. 04. 2019. u 12:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

Popularni glumac i voditelj Tarik Filipović optužio je bivšu spremačicu Anicu Jurilj da je iz njegovog stana ukrala brilijantski prsten od 5.000 eura i neke zlatne predmete koje su procijenili na 20.000 eura.

Međutim, suđenje ne teče po planu - dogodilo nešto, u najmanju ruku, nepredviđeno, piše 24sata.hr.

Anica Jurilj je kod Filipovića počela da čisti krajem 2010. godine na preporuku.

Dolazila je dva puta sedmično, a za krađu je optužena 2013.

"Nakit smo držali u garderobi u spavaćoj sobi. Moja punica Fehima došla je u posjetu za moj rođendan i primjetila je da se Anica čudno ponaša kad izlazi iz gostinjske sobe u kojoj je Fehima bila smještena. Otišla je da provjeri novčanik, falilo joj je 100 kanadskih dolara i zlatan prsten. Anica je priznala krađu. Pravdala se da joj je muž zapao u probleme, da mu kamatari prijete i da je nakit prodala. Kod javnog bilježnika potpisala je potvrdu i obavezala se da će da nadoknadi štetu. Htjeli smo to da riješimo mirnim putem, ali ništa nije vratila", ispričao je Tarik Filipović tužiocima na samom početku.

Ipak, žena koja je radila kod njega tvrdi suprotno.

"O svom odnosu s Tarikom ne želim da govorim, jer je to nešto privatno i intimno. Shvatite me kao ženu. Te 2010. počela sam da radim za njih dva puta sedmično po 6-7 sati. Dali su mi ključ. Često sam bila sama u stanu. A 11. marta 2013. našla sam se u situaciji da sam kod sebe imala te neke predmete s kojima sam otišla u Dubravu. Dva dana kasnije Tarik me je s Lejlom pozvao na kafu. Rekao mi je da zna da sam pogriješila. Optužio me pred Lejlom koja je samo šutila. A 25. marta te godine potpisala sam potvrdu kod bilježnika o povraćaju novca, ali nisam čitala šta potpisujem. Kako su se ti predmeti (veliki i mali dukat, prsten i lančić) našli u mojoj torbi toga dana, treba pitati Tarika. O Fehiminim stvarima ništa ne znam", pričala je Anica Jurilj koja je sve te predmete, navodno, prodala za više od hiljadu eura.

Inače, Tarik i Lejla su ukradeni nakit procijenili na 20.000 eura.

Suđenje je u toku, ali je 27. marta odloženo jer se nije pojavio zlatar iz Sarajeva koji u ponudi ima identičan prsten za dvostruko manji iznos od onoga na koji su ga procjenili pokradeni supružnici.

Greškom na raspravu nije pozvan advokat Tarika i Lejle.

Naime, ročište je naknadno sazvano, pa su pismeno obavještavali strane o datumu i vremenu rasprave, a njemu poziv nije poslat. Slučaj postaje sve bizarniji i bizarniji, tvrde pojedini mediji.

Trebalo je da sudu dostave identičan zlatan prsten s dijamantima kao taj što je nestao iz njihovog stana, a za koji su tvrdili da je u vlasništvu Lejline sestre.

Nisu to uradili, a nisu ni dostavili ni tražene podatke o sestri uz obrazloženje da ona "više nema taj prsten".

Prsten je bio važan da bi se utvrdila njegova stvarna vrijednost odnosno za koliko je tačno novca Anica Jurilj navodno oštetila glumca i njegovu suprugu, prenosi "24 sata.hr".

Anica J. je Filipovićima, prema optužnici, ukrala pet zlatnih dukata, tri burme, tri zlatne ogrlice, jednu s biserima, osam dječjih zlatnih narukvica i šest minđuša, prsten s brilijantom od 5.000 eura, 100 dolara i druge predmete...

NEMA KOMENTARA