Kim otvorila dušu: O ovome nisam nikada javno pričala, ali je bolno

Radiosarajevo.ba
Kim otvorila dušu: O ovome nisam nikada javno pričala, ali je bolno
Foto: EPA-EFE / Kim Kardashian i Kanye West

Cijeli svijet trenutnoo bruji o pjevaču Kanye Westu (43) i reality zvijezdi Kim Kardashian (39). Kim se javno oglasila o situaciji te otkrila kako njezin suprug ima bipolarni poremećaj.

"Kao što mnogi znaju, Kanye ima bipolarni poremećaj. Svako tko to ima ili zna nekoga u svom životu da ima, zna koliko je nevjerovatno komplicirano i bolno za razumjeti. Nikad nisam javno o pričala o tome kako to utječe na nas kod kuće zato što štitim djecu i Kanyjevo pravo na privatnost kad je riječ o zdravlju. Ali danas, mislim da moram komentirati zbog stigme i pogrešnog razumijevanja mentalnog zdravlja", napisala je Kim.

Reality zvijezda objasnila je kako se porodice bore s ljudima koji su mentalno bolesni i da su u većini slučajeva nemoćni ako nije riječ o djetetu, prenosi 24sata.hr.

"Ljudi koji nisu svjesni ili nisu imali iskustva s ovim, mogu biti puni predrasuda i ne razumjeti da pojedinac mora sudjelovati u procesu liječenja bez obzira koliko se njegova porodica i prijatelji trude", ističe Kardashianka.

Kim je branila svog supruga te rekla kako se njegove riječi ponekad mogu shvatiti na pogrešan način.

"On je briljantna, ali komplicirana osoba koja je pod pritiscima kao umjetnik i kao Afroamerikanac, koji je doživio bolan gubitak majke te se mora nositi s pritiskom i izolacijom koju povećava njegov bipolarni poremećaj. Oni koji su bliski s Kanyeom poznaju mu srce i razumiju njegove riječi, koje se ne podudaraju s njegovim namjerama", napisala je Kim.

Podsjetio, Kanye West šokirao je javnost kad je na prvom mitingu u Južnoj Karolini u sklopu svoje predsjedničke kampanje u suzama otkrio kako su supruga Kim Kardashian West i on razmišljali o pobačaju nakon što su saznali da je reality zvijezda trudna s njihovim prvim djetetom, danas sedmogodišnjom djevojčicom North. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije