Kim Kardashian odlučila da postane - advokatica

Radiosarajevo.ba
Kim Kardashian odlučila da postane - advokatica
PrtScr / Kim Kardashian

Kim Kardashian otkrila je kako je počela četvorogodišnji pripravnički staž u advokatskom uredu, s nadom da će i sama postati advokatica.

Kako je kazala ova reality TV zvijezda odluku je donijela prošle godine - podsjećamo vas da je prošle godine pokrenula kampanju da oslobodi 63-godišnju Alice Marie Johnson iz zatvora i na kraju je i uspjela u tome.

Na tom se putu susrela i sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i upravo taj susret bio joj je inspiracija da postane pravnica. 

"Pozvali su me iz Bijele kuće da im pomognem promijeniti sistem pomilovanja. (...) I tako ja sjedim u Rooseveltovoj sobi gdje je i sudija koji je osudio brojne kriminalce i još mnogo zaista moćnih ljudi i pomislila sam - Oh, pa ja moram znati više. Govorila sam tada o ljudskosti i zašto je taj slučaj toliko nefer. Naravno, uz mene su bili advokati koji su govorili o pravnoj strani slučaja", ispričala je Kim za Vogue.

Kaže da je o novoj karijeri mislila snažno i dugo, pogotovo jer je uvijek znala da "želi učiniti više".

"Znam da sistem treba biti drugačiji i želim se boriti da ga popravim. A učiniti više mogu samo ako budem znala više", rekla je ona.

Kim će morati svake sedmice najmanje 18 sati raditi na studiji nekog slučaja, a mentori će joj biti pravnice Jessica Jackson i Erin Haney.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije