Kim Kardashian najavila novu kolekciju: "Nekima se možda čini neočekivano..."

0
Radiosarajevo.ba
Kim Kardashian najavila novu kolekciju: "Nekima se možda čini neočekivano..."
Foto: Instagram / Kim Kardashian u novoj kolekciji

Objavivši niz fotografija na društvenoj mreži Instagram, Kim Kardashian najavila je limitiranu kolekciju svog brenda Skims u saradnji s modnom kući Fendi i njenim kreativnim direktorom Kimom Jonesom.

Uz zaštitni znak brenda Skims, čarapa i bodija koji prijanjaju uz obline, u najnovijoj kolekciji odjeće naći će se i topovi, haljine, tajice i pufer jakna.

"Inovacija u tkaninama i kroju koja je tipična za 'Skims' odjeću u kombinaciji s luksuzom i kvalitetom Fendija mogu se nekima učiniti neočekivanim, ali sličnosti između naše kreativne vizije i ciljeva su tako blisko usklađene", rekla je Kim u saopćenju za javnost.

Reality zvijezda udružila je snage sa svojim prijateljem, kreativnim direktorom brenda Fendi na dizajnu koji spaja estetiku dva brenda uz hibrid njihovih logotipa.

Jones je rekao da je ljubav njegovog tima prema 'Skims' komadima potaknula ideju za saradnju, prepričavajući vrijeme kada su žene u njegovom uredu "utihnule i počele buljiti u svoje telefone" u uredu talijanske luksuzne marke u Rimu.

"Nisam znao šta se događa, ali čekale su lansiranje nove Skims kolekcije", prisjetio se u saopćenju za javnost, piše Story.hr.

"Tada sam pomislio: mogli bismo napraviti nešto zajedno", dodao je Jones.

Nakon što su razgovarali o modnoj liniji još u decembru 2020., Kim se nešto kasnije tajno sastala s kreativnim direktorom Fendija u Meksiku na 10-satnoj probi.

Sada, s lansiranjem kolekcije 9. novembra, obožavatelji oba brenda moći će kupovati dizajne koji su inspirirani arhivskom Fendi kolekcijom koju je prvi predstavio Karl Lagerfeld.

Osim što uključuje skice iz 1979., koje su se usredotočile na 'vrhove uvijenih cijevi, popularne boje i uska krila', linija će također uključivati 'fokus na pristajanje i formu po kojoj je Skims poznat'.

Ni Kim Kardashian, a ni Kimu Jonesu nisu strane kolaboracije. Fendi je ove jeseni udružio snage s Versaceom za neviđeni 'Fendace' show u Milanu, dok se 'Skims' nedavno udružio s američkim olimpijskim timom i pokrenuo kampanje s poznatim licima, od Kate Moss do Megan Fox i Kourtney Kardashian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije