Kim, Jennifer, Tom Hanks: Ove poznate ličnosti slave pravoslavni Božić

Radiosarajevo.ba
Kim, Jennifer, Tom Hanks: Ove poznate ličnosti slave pravoslavni Božić
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Vjerovali ili ne, mnoge svjetski poznate ličnosti slave pravoslavne praznike. Neki zbog predaka, neki zbog emotivnih partnera, a neki zbog ljubavi prema pravoslavlju...

Praznike po pravoslavnim običajima slave glumci Jennifer Aniston, Christian Bale, Dave Gahan, Naomi Kembel, Tom Hanks, Kim Kardashian i mnogi drugi, piše Blic.

Jennifer Aniston je pravoslavnu religiju naslijedila od oca Johna Anistona, također glumca, rođenog kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Jedna od najpopularnijih holivudskih glumica davala je priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Naomi Kembel rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke, a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Zvijezda mnogobrojnih filmova, Tom Hanks, rođen je u katoličkoj porodici, ali se kasnije odrekao katoličanstva i prešao u pravoslavlje. Razlog je bila njegova druga supruga Rita Wilson, glumica bugarsko-grčkih korijena. Ritin tata je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja.

Kim Kardashian rođena je u Los Angelesu, ali je porijeklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Armenije, a njeni preci su živjeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. 

Glumac Christian Bale primio je pravoslavnu vjeru kada se prije 15 godina oženio Sibi Blažić, bivšim američkim modelom srpskog porijekla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije