Kćerka slavne pjevačice promijenila pol i sada je muškarac

3
Radiosarajevo.ba
Kćerka slavne pjevačice promijenila pol i sada je muškarac
Print Screen / Chaz Bono kao dijete i Cher

Početkom marta 1969. godine jedna od najvećih muzičkih ikona u historiji - Cher rodila je djevojčicu kojoj su ona i njen tadašnji suprug Soony Bono dali ime Chastity.

Ona je svojim roditeljima prvo priznala da je lezbejka kada je navršila 18 godina, da bi kasnije istakla da je transrodna osoba i da namjerava da promijeni pol, što se i desilo 2012. kada se Chastity "transformisala" u Chaza.

Naime, proces promjene pola započet je 2009. godine, a okončan je tri godine kasnije. Sam proces sastojao se od hormonske terapije i operacije, a ona je na kraju postao muškarac koji je zadovoljan svojim tijelom i izgledom. Ona je jednom prilikom, gostujući kod Oprah Winfrey izjavila da se prije operacije osjećala da je tijelo izdaje i da to jednostavno nije on.

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

„Odmalena sam se osjećao kao dječak, a kad sam ušao u pubertet i dobio obline, to me užasavalo. Osjećao sam kao da me sopstveno tijelo izdaje, jer je radilo sve suprotno od onoga kako sam se ja osjećao. Život prije tranzicije bio je zaista težak“, rekao je u emisiji.

Cher, iako je velika podrška LBGT populacije, kao i glasnogovornik i zagovornik njihovih prava, ipak nije lako prihvatila ni prvu vijest kada joj se tada Chastity povjerila da je lezbejka jer je smatrala da objelodanjivanje javnosti takve vijesti u to vrijeme neće biti dobro po nju samu jer je dijete poznatih roditelja, ali je na kraju ipak odlučila da joj pruži podršku i napravi zabavu, piše Blic.rs.

Cher i Chaz - undefined

FOTO: Društvene mreže: Cher i Chaz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije