Kćerka Angeline Jolie i Brad Pitta hoće novo ime: Fanovi ostali bez teksta

0
Radiosarajevo.ba
Kćerka Angeline Jolie i Brad Pitta hoće novo ime: Fanovi ostali bez teksta
Foto:Epa / Angelina Jolie i Brad Pitt

Glumica Shiloh Nouvel Jolie-Pitt podnijela je peticiju sudu u Los Angelesu da izbaci Pitt iz svog imena. Kćerka holivudskih zvijezda Angeline Jolie i Brada Pitta je 27. maja, na svoj 18. rođendan, podnela zahtjev da postane Shiloh Jolie.

Angelina Jolie je podnijela zahtjev za razvod od Brada Pitta u septembru 2016. godine, ali detalji njihove rastave još nisu finalizirani i sporazumni dogovor još uvijek nije postignut. Par je također trenutno uključen u pravnu bitku oko Chateau Miravala, francuske vinarije koju su zajedno kupili.

Shiloh je treće najstarije dijete bivšeg para od ukupno šestoro djece, ali nije prva od svoje braće i sestara koja je tražila promjenu imena i udaljavanje od prezimena Pitt. Ranije ove godine, njena 15-godišnja sestra Vivienne je izbacila očev prezime iz svog imena u programu Playbill za produkciju The Outsiders na Broadwayu.

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

Savez kolumnista | Faruk Šehić: Matrix u Beogradu, drugi dio

A u video snimku iz 2023. godine, najstarija kćerka Zahara može se vidjeti i čuti kako se predstavlja kao Zahara Marley Jolie, kada se pridružila sestrinstvu Alpha Kappa Alpha na koledžu Spelman. Međutim, Shiloh, koja je radila kao glasovna glumica u animiranom filmu Kung Fu Panda 3, je prva od braće i sestara koja je podnijela formalnu peticiju za pravnu promjenu imena.

Ovaj pravni zahtjev dolazi usred razvoja događaja u borbi za razvod između Jolie i Pitta, koji su se vjenčali u septembru 2014. godine.

Jolie je podnijela zahtjev za razvod nakon incidenta 2016. godine, u kojem kaže da ju je Pitt zgrabio za glavu i napao dvoje njihove djece u avionu. Ona tvrdi da je Pitt također verbalno zlostavljao i polio alkoholom svoju porodicu tokom leta iz Francuske u Los Angeles.

Još jedna kćerka Brada Pitta i Angeline Jolie ne želi imati veze sa ocem? Napravila šokantan potez

Još jedna kćerka Brada Pitta i Angeline Jolie ne želi imati veze sa ocem? Napravila šokantan potez

Pitt poriče optužbe. Par je bio uključen u bitku za skrbništvo koja je rezultirala time da je Pittu dodijeljeno zajedničko skrbništvo 2021. godine. Glumac i glumica su podnijeli tužbe jedno protiv drugog.

Nesuglasice između njih uključuju sporove oko imovine i zajedničkih poslovnih poduhvata, uključujući Château Miraval. U februaru 2022. godine, Pitt je tužio Jolie i njenu firmu Nouvel, tvrdeći da je prodala svoj udio u vinariji bez njegovog navodno dogovorenog pristanka. Pravni dokumenti tvrde da je Jolie "nastojala nanijeti štetu" svom bivšem suprugu kada je prodala svoj udio u njihovom zajedničkom vinogradu ruskom oligarhu.

Dana 4. aprila 2024. godine, pravni tim Angeline Jolie podnio je zahtjev za objavljivanje komunikacije, tvrdeći da bi to "dokazalo" da Pitt nije dopustio da proda svoje udjele u Château Miraval njemu, osim ako ne pristane na "opsežan" sporazum o povjerljivosti. Pitt je protutužen zbog tvrdnji da su milioni dolara sredstava Château Miravala korišteni za osobne projekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije