Angelina Jolie optužuje Brada Pitta za zlostavljanje "koje je počelo mnogo prije incidenta u avionu"

0
Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie optužuje Brada Pitta za zlostavljanje "koje je počelo mnogo prije incidenta u avionu"
Foto: EPA / Angelina Jolie i Brad Pitt

U novoj optužbi se tvrdi da je "fizičko zlostavljanje" Angeline Jolie od strane Brada Pitta počelo prije avionskog incidenta 2016. godine.

Bivši par je upleten u tekuću pravnu bitku oko prodaje francuske vinarije koju su zajedno kupili.

Optužbe za Pittovo navodno uvredljivo ponašanje prvo su se pojavile u sudskim dokumentima koje je Joliein tim podnio 2022. godine. Međutim, novi dokumenti su dostavljeni Višem sudu u Los Angelesu u četvrtak, 4. aprila, u kojima se tvrdi da je zlostavljanje počelo još ranije.

Jasmin Emrić: "Zašto Žarko Laketa sada razoružava sve ovlaštene službenike i inspektore za strance?"

Jasmin Emrić: "Zašto Žarko Laketa sada razoružava sve ovlaštene službenike i inspektore za strance?"

Sudski dokumenti iz 2022. koje je podnio Jolien tim uslijedili su nakon što je Pitt tužio svoju bivšu suprugu i njenu bivšu kompaniju Nouvel zbog prodaje njene polovine francuske vinarije, a glumac tvrdi da su se on i Jolie dogovorili da neće prodati svoje dionice bez odobrenja druge i da je time 'ugrozila reputaciju posla koji je Pitt tako pažljivo gradio'.

U odgovoru na tužbu podnesenu u oktobru 2022., zvijezda Maleficent je tvrdila da je Pitt tokom vožnje avionom od Francuske do Kalifornije još u septembru 2016. počeo da je vrijeđa, on je navodno 'hvatao' Jolie 'za glavu' prije nego što je počeo gušiti jedno njihovo dijete i udario drugo u lice.

Federalne vlasti pokrenule su istragu o navodnom incidentu, ali nije podignuta krivična prijava, a Jolie nije podnijela tužbu. Pitt je negirao optužbe. Nekoliko dana nakon vožnje avionom, Jolie je podnijela zahtjev za razvod, a par je proglašen zakonski razdvojen 2019. godine.

Kako se debakl s vinarijom pod nazivom Miraval nastavlja, Jolieini advokati su od tada podnijeli nove dokumente u kojima se tvrdi da je Pitt zlostavljao Jolie i prije incidenta u avionu, piše unilad.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije