Kate Middleton je na sprovodu princa Philipa nosila posebnu ogrlicu

0
Radiosarajevo.ba
Kate Middleton je na sprovodu princa Philipa nosila posebnu ogrlicu
Foto: Today / Ogrlica kraljice Elizabete

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton među prvima je sa suprugom Williamom stigla na današnji sprovod princa Philipa.

Kate je odala dirljivu počast Philipu dok nosila kraljičinu bisernu ogrlicu s dijamantnim privjeskom iz lične kolekcije kraljice, piše Večernji.hr.

Ogrlicu od od japanskog bisera Kate je već nosila za 70. godišnjicu godišnjice braka kraljice i princa Philipa u dvorcu Windsor 2017. godine, a njena pokojna svekrva princeza Diana 1982. godine.

Kraljica ga je posudila Diani, koja je voljela bisere, za domjenak koji su kraljica Beatrix i princ Claus iz Nizozemske priredili u palati Hampton Court tijekom posjeta nizozemske kraljevske porodice Velikoj Britaniji.

Bio je to jedan od prvih Dianinih prijema kao člana kraljevske porodice, godinu dana nakon vjenčanja s princom Charlesom.

Kraljica je zatražila da se ogrlica napravi od 'najfinijih kultiviranih bisera' koji su poklon japanske vlade, a sastoji se od četiri niti bisera s srednjom zakrivljenom dijamantnom kopčom.

Vojvotkinja je također odjenula crnu haljinu Roland Mouret u iznosu od 1.605 funti s asimetričnim izrezom i udružila je s crnim pokrivačem za lice i šeširom s mrežnim velom.

Iako je tokomgodina sudjelovala u brojnim kraljevskim događajima, Philipov ispraćaj bio je prvi veći kraljevski sprovod kojem je vojvotkinja prisustvovala.

Kate i princ Philip bili su u dobrim odnosima, a princ William rekao je da je zahvalan što je Kate, koja je u kraljevsku porodica ušla 2011. nakon što je upoznala Williama gotovo desetljeće ranije, imala "toliko godina" da upozna njegovog djeda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije