Kakva akcija: Solidarnost javnosti otplatila dug zagrebačkom glumcu Kristijanu Ugrini

2
Radiosarajevo.ba
Kakva akcija: Solidarnost javnosti otplatila dug zagrebačkom glumcu Kristijanu Ugrini
FOTO: Screenshot / Kristijan Ugrina

Medijima se jučer proširila objava penzionisane novinarke Anđelke Mustapić, kojom se poticalo ljude na pomoć zagrebačkom glumcu Kristijanu Ugrini. Voditelj legendarnog Huga i Modula 8, ali i stalni član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, više od deset godina otplaćivao je kredit jedne poznate glumice, kojoj je bio jamac, pa je zbog dugova bio prisiljen raditi svašta – od građevine do raznošenja hrane.

U manje od 24 sata akcija je završena, rekao je presretni glumac za portal 24Sata. "Akcija je gotova. Dug je otplaćen, upravo smo u procesu blokiranja tog računa da ljudi više ne otplaćuju", rekao je Kiki.

“Neizmjerno sam zahvalan gospođi koja je pokrenula akciju, kao i svima koji su donirali. Obitelj je također sretna, iako sam se ja uvijek trudio da se to ne osjeti na našem standardu”, poručio je Ugrina i svima poželio sretne praznike.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Mustapić, koja je bila i prijateljica glumice koja je preminula prije četiri godine, otkrila je kako je bilo riječ o dugu od 12.000 eura. Novinarka je također zahvalila Ugrini što nikada nije otkrio identitet njene prijateljice, bez obzira na to što ga je dovela u dužničko ropstvo. Ugrina je glumici pristao biti jamac za kredit, no ona ga nije uspjela otplatiti do svoje smrti, prestala je otplaćivati rate nakon umirovljenja, a imala je problema s kockom.

“Htjela sam pokrenuti akciju tako da sačuvam dostojanstvo svoje prijateljice, kojoj ne želim otkrivati ime. Bila je legenda hrvatskoga glumišta, ali ju je bolest shrvala i upala je u poroke za koje nismo znali ni mi ni prijatelji, kao ni njen suprug. Vješto je to od svih nas skrivala. Slomilo me kada sam saznala što se događa Kristijanu”, rekla je Mustapić za 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije