Julia Roberts: Danas nikad ne bih snimila film Pretty Woman

Radiosarajevo.ba
Julia Roberts: Danas nikad ne bih snimila film Pretty Woman

Američka glumica Julia Roberts (51) koju je proslavila uloga prostitutke Vivian Ward u filmu Pretty Woman u razgovoru za Guardian otkrila je kako smatra da danas taj film ne bi postigao ni približnu slavu kakvu je postigao 1990. godine kad je premijerno prikazan.

Julia Roberts.jpg - undefined

„Mislim da današnja politička i kulturna klima ne bi to odobrila. Ne mislim da bi danas mogla snimiti taj film“, izjavila je glumica koja se u već spomenutom filmu zaljubljuje u klijenta, bogatog biznismena Edwarda Lewisa kojeg utjelovljuje Richard Gere (69).

Čak osam glumica bilo je na audiciji za ulogu Vivian Ward, no danas gotovo niko ne može zamisliti Pretty Woman bez Julie Roberts u glavnoj ulozi.



Također, Roberts je otkrila kako je skoro odbila ulogu u njezinoj drugoj najpoznatijoj romantičnoj komediji 'Notthing Hillu'.

„Nisam htjela glumiti Annu Scott. Kad sam prvi put pročitala scenarij mislila sam da je užasan. Ko želi biti poznata filmska zvijezda koja se zaljubljuje u vlasnika knjižare?“, rekla je Roberts.

Film je osvojio nekoliko nagrada, te se popeo visoko na ljestvici najljepših romantičnih priča baš kao i Pretty Woman.

„Ipak, danas na film gledam kao na 'mali dragulj'“, dodala je glumica.

Dvije godine kasnije, na snimanju filma 'Meksikanac' iz 2001. godine, Roberts je upoznala sadašnjeg supruga snimatelja Daniela Dannyja Modera (50). Početak njihove veze pamti se kao jedan od najvećih skandala u Hollywoodu. Naime, Julia je bila je u ozbiljnoj vezi s kolegom i glumcem Benjaminom Brattom, a iza sebe je već imala propali brak s glazbenikom Lyleom Lovettom.

Ni Moder nije bilo slobodan. On je od 1997. godine bio u braku s vizažisticom Verom Steimberg (46).

„Istog trenutka sam se zaljubila u njega, to je za mene bilo to. Željela sam biti samo s njim. Nisam mogla prestati razmišljati o Dannyju, a znala sam da ću biti u velikim problemima ako se ti moji osjećaji nastave“, rekla je Roberts.

Afera glumice i snimatelja trajala je nešto više od godinu dana, sve dok Julia nije otputovala u Montreal gdje je Bratt snimao film i tamo prekinula vezu s njim. Priznala mu je da je već neko vrijeme zaljubljena u drugoga, a samo dva mjeseca kasnije, i Moder je odselio od supruge.

U julu 2002., Roberts i Danny stali su pred oltar u privatnoj kapelici na njezinom ranču u Novom Meksiku te izrekli sudbonosno da.

U braku su dobili troje djece, starije blizance Hazel i Phinnaeusa (14) te mlađeg sina Henryja (11).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije