Jordanski kralj i kraljica Rania slave 25 godina na tronu

0
Radiosarajevo.ba
Jordanski kralj i kraljica Rania slave 25 godina na tronu
Foto: EPA-EFE / Kraljica Rania

Ova je godina velika za jordansku kraljevsku porodicu! Osim što će nedavno oženjeni princ Hussein ovog ljeta postati otac, obilježava se i 25. godišnjica krunidbe kralja Abudullaha od Jordana. Da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, vrijedi i u ovoj porodici, a kraljica Rania pokazala je da je uvijek tu za svog supruga.

Iako kraljica ne objavljuje često fotografije sa svojim suprugom, ova je velika obljetnica bila prilika da mu javno iskaže poštovanje na društvenim mrežama.

"Kralj mog srca... Čestitam ti srebrni jubilej", napisala je kraljica uz video u kojem se kralj pojavljuje predsjedavajući različitim institucionalnim događajima, ali i u raznim scenama iz njihovog zajedničkog privatnog života.

FK Sarajevo pobjedom otvorio novu sezonu: Na Koševu pao povratnik Sloboda

FK Sarajevo pobjedom otvorio novu sezonu: Na Koševu pao povratnik Sloboda

Jordanski kralj postao je monarh 1999. godine, a na prijemu u palači Raghadan prisustvovalo je 800 uzvanika. Uz tada 37-godišnjeg kralja, kraljicom je postala i tada 29-godišnja Rania koja je postala najmlađa kraljica na svijetu.

Osim ove čestitke kralju od kraljice, Hašemitski kraljevski dvor objavio novi službeni portret kraljevskog para kako bi obilježio njihov srebrni jubilej. Na najnovijem portretu Abdullah II odjeven je u vojnu odoru s odlikovanjima, a pored njega Rania od Jordana blista u elegantnoj modroj haljini kratkih rukava. I dok je na glavi kralja kapa vojne odore, 'look' kraljice upotpunjen je spektakularnom tijarom od dijamanata.

Rania je bila tek 22-godišnjakinja kada se udala za jordanskog princa koji je šest godina nakon njihovog vjenčanja iznenadno postao kralj, prenosi tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije