Jezivo: Mrtva muzička zvijezda uskoro kreće na turneju, fanovi zgroženi

Radiosarajevo.ba
Jezivo: Mrtva muzička zvijezda uskoro kreće na turneju, fanovi zgroženi
Foto: Instagram / Whitney Houston

Muzička diva preminula je 2012. godine u 49. godini života.

Beživotno tijelo pjevačice otkrili su vatrogasci i osoblje hotela na Beverly Hillsu koji su se prvi našli na mjestu događaja, piše Dnevnik.hr.

Iza sebe Whitney Houston ostavila je kćerku Christinu Brown, koja je na sličan i tragičan način napustila svijet tri godine kasnije.

Whitney i njen suprug Bobby Brown razveli su se kada je njoj bilo 14 godina.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Whitney Houston (@whitneyhouston) on

Oboje su se borili s ovisnošću o drogama, za čime je posegla i njihova kćerka, na koju je majčina smrt ostavila teške posljedice. Zbog psihičkog stanja čak je dva puta boravila u bolnici, a njeno beživotno tijelo pronađeno je kao i majčino - u kadi.

Ipak, za njenu je smrt u 23. godini života krivim proglašen njen momak Nick Gordon, koji ju je navodno fizički i psihički maltretirao te finansijski iskorištavao, baš kao što je Bobby zlostavljao njenu majku.

I dok porodica priželjkuje da se njihova dva anđela puste da počivaju u miru, drugi ljudi imaju neke potpuno druge zamisli.

Naime, upravo je objavljena turneja holograma muzičke dive za 2020. godinu pod nazivom "An Evening With Whitney: The Whitney Houston Hologram Tour" koja će sadržavati bend, plesače i prateće vokale. I dok njeni fanovi i dalje tuguju što je nema, ovu su turneju nazvali sramotnom te načinom da se samo zaradi na preminuloj divi, a ne da joj se oda počast.

Turneja će započeti 23. januara u Meksiku, a koncerti će se održati i u Velikoj Britaniji, Škotskoj, Irskoj, Holandiji, Švicarskoj, Njemačkoj te još nekoliko zemalja Sjeverne Amerike.

"Ovo nije Whitney", "Molim da mene ne tjerate da radim nakon što umrem", "Whitney, nisi ovo zaslužila", "Hologrami su tako jezivi", samo su neki od komentara fanova na Twitteru, dok su drugi oduševljeni idejom.

"Stvaramo novu vrstu koncertnog iskustva stvorenu da uhvati tu magiju. Kad je nastupala, tamo je bila neusporediva karizma i osjećaji - to je ono što ćemo donijeti publici", tvrde organizatori ne spominjući kako će na tome itekako masno zaraditi.

I kad kažemo "tome", mislimo na tragično preminulu zvijezdu koja je zaslužila mir koji nije imala tokom života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije