Jezivi detalji obdukcije glumca: Poznat uzrok smrti, jedna stvar ostavila ljekare bez teksta

0
Radiosarajevo.ba
Jezivi detalji obdukcije glumca: Poznat uzrok smrti, jedna stvar ostavila ljekare bez teksta
Foto: The Star / Matthew Perry

Smrt Matthewa Perryja definisana je kao spoj više faktora - utapanje, bolest koronarne arterije i efekt buprenofrina koji se koristi za liječenje poremećaja upotrebe opioida.

Pronađen je u bazenu u svojoj kući 28. oktobra gdje nije reagirao na podražaje, a hitna pomoć je na licu mjesta proglasila mrtvim.

Perry je primio infuziju ketamina kao lijek za depresiju čak sedmicu i po dana prije nego što je umro, ali medicinski istražitelj, Rafi Jabourian, izvijestio je da ketamin ostaje u tijelu do tri-četiri sata, te da ta terapija nije mogla direktno da dovede do njegove smrti.

Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

Čengić: Za 5 mjeseci završeni poslovi koji su čekali deceniju, ispunio sam još jedno obećanje

Nivo ketamina u perifernoj krvi iznosila je 3.540 ng/ml, a u centralnoj 3.271 ng/ml, dok je za pacijenta pod općom anestezijom u bolnici nivo ketamina u krvi od 1.000 do 6.000 ng/ml.

"Vjerovatno je pao u nesvijest i utopio se. Bolest koronarne arterije doprinosi zbog pogoršanja učinaka miokarda na srce izazvanih ketaminom. Djelovanje buprenorfina navedeni su kao doprinosi, iako nisu na toksičnim nivoima, zbog aditivnih respiratornih učinaka kada su prisutni s visokim nivoima ketamina", objasnio je Jabourian.

Objavljen smrtni list Matthewa Perrya: Bliske osobe tvrde da je prije smrti bio 'čist'

Objavljen smrtni list Matthewa Perrya: Bliske osobe tvrde da je prije smrti bio 'čist'

Kada je Perry proglašen mrtvim na licu mjesta, nije imao alkohola, kokaina, heroina, metamfetamina ili fentanila u tijelu.

Patolog je rekao da je Perry imao historiju emfizema, dijabetesa i upotrebe droga, ali je "navodno bio čist 19 mjeseci".Kad su istražitelji došli u Perijev dom, nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lijekove na recept koji su bili propisno označeni i čuvani u bočicama. Ketamin se može prepisati kao medicinski tretman, ali za sada nije poznato da li je on jedan od onih prepisanih lijekova pronađenih u njegovom domu.

Medicinski istražitelj pronašao je dokaze o njegovoj dugogodišnjoj zloupotrebi droga i alkohola. Perry je patio od preteče ciroze jetre i oštećenja bubrega koje je uzrokovano dugotrajnim, loše kontrolisanim, visokim krvnim pritiskom i dugotrajnim korištenjem droga, prenosi Daily Mail.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije