Jennifer Lopez u raskošnoj vjenčanici: Hoće li stati pred oltar s Affleckom?

0
Radiosarajevo.ba
Jennifer Lopez u raskošnoj vjenčanici: Hoće li stati pred oltar s Affleckom?
Foto: Instagram/ Elle Spain / Jennifer Lopez i Ben Affleck

"Ponekad se osjećam kao panda u zoološkom vrtu", govori Jennifer Lopez koja trenutačno ima status jedne od najpoznatijih žena na planetu.

Ali, začudo, tom rečenicom ne referira se na vlastiti život pod svjetlima reflektora. Lopez te riječi izgovara opisujući izazovan život Kat Valdez koju utjelovljuje u šarmantnoj romantičnoj komediji “Ti si taj”.

"Kat je megazvijezda, svjetski poznata, snažna, samouvjerena, poslovna žena, boss, ali je i obična žena koja je usamljena, koja treba ljubav i dom. Toliko toga o njoj razumijem, bolje nego itko drugi. U svakom trenutku sam zapravo otkrivala svoju dušu, što je puno nelagodnije nego igrati neku ulogu koja vam nimalo ne nalikuje", rekla je Jennifer.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

“Ti si taj” je dugo odgađan zbog pandemije, a Lopez glumi iznimno uspješnu muzičku zvijezdu koja pokušava pronaći svoj ljubavni 'happy end' boreći se s preprekama planetarne slave. Zvuči poznato?

Jednostavno, uloga Kat Valdez kao da je pisana za J. Lo koja je lani stalno bila u fokusu javnosti. Prvo zbog vrlo mučnog prekida s bejzbolašem Alexom Rodriguezom i njegove navodne prevare te nedugo potom zbog rasplamsavanja romanse stare 19 godina s glumcem Benom Affleckom. J.Lo i Kat dijele toliko sličnosti da se gledatelju na trenutke može učiniti kao da gleda dokumentarni film o 'Jenny from the block'.

To vas navodi da se zapitate, je li ovo slučajno? Ili je Jennifer htjela ovim filmom dočarati kroz kakve muke i sama godinama prolazi iako mnogi njezin život doživljavaju besprijekornim?

Uostalom, riječ je o ženi koja je gotovo tri desetljeća uspješno plovila izazovnim celebrity vodama, izdržala niz javnih romansa i raskida, preoblikovala se od plesačice do pjevačice te od glumice do producentice. Sada, u 52. godini, u vrijeme kada se žene u Hollywoodu obično nađu u vrtlogu ageizma i seksizma, čini se da je J. Lo relevantnija nego ikad, piše Jutarnji list.

"Nemoguće je zamisliti ikoga drugog osim Jennifer u toj ulozi jer je savršena za nju zbog svih svojih talenata. Neki dan smo radili na sceni u kojoj pleše s mojim učenicima i vodi ih kroz koreografiju, a inače snimanje filmova može biti pomalo mučno, ali, ovu scenu su svi su pratili na ekranu, čak i zaštitari jer nju je jednostavno prezabavno gledati kada pleše. Njoj definitivno za scene plesa ne treba kaskader – rekao je glumac Owen Wilson kojeg je, pomalo ironično, u filmu 'Ti si taj' zapala uloga Charlieja Gilberta, razvedenog profesora matematike, iako u stvarnom životu prezire taj predmet zbog kojeg nikada nije završio koledž.

Njegovu kći Lou glumi 13-godišnja Chloe Coleman, a kao Gilbertova najbolja prijateljica pojavljuje se komična Sarah Silverman. Radnja se zapliće kada one odluče odvući Gilberta na koncert najseksi slavnog para na svijetu - Kat Valdez (Lopez) i nove muzičke zvijezde Bastiana kojega je vješto odigrao 28-godišnji kolumbijski pjevač Maluma.

U filmu se Kat i Bastian odluče vjenčati pred publikom povodom uspješnog hit singla “Marry Me”, ali, nekoliko sekundi prije početka ceremonije Kat sazna da ju je Bastian prevario s njezinom asistenticom. Njen svijet se ruši i ona se slomi na pozornici preispitujući ljubav, istinu i odanost.

Najednom, ugleda stranca u gomili i njihovi pogledi se spoje. U tom trenutku izgubljenosti i ludila, Kat se odluči udati za tog stranca – Gilberta. On, ipak, ni ne znajući što ga je snašlo, odjednom postaje suprug megazvijezde. Jer, zašto ne? Ako vas ono poznato iznevjeri, onda je možda ono nepoznato pravi odgovor – to je lajtmotiv koji se provlači kroz film i potiče gledatelje da se ohrabre u ljubavi.

“Ti si taj” prepun je originalnih pjesama Jennifer Lopez i Malume, a J. Lo, osim glumom i glazbom, sudjeluje i u produkciji filma, zajedno s Elaine Goldsmith-Thomas i Bennyjem Medinom. Režiju ove romatične komedije potpisuje Kat Coiro, a za scenarij koji je rađen prema istoimenoj knjizi autora Bobbyja Crosbyja zaslužni su John Rogers, Tami Sagher i Harper Dill.

U srži, “Ti si taj” je priča o impulsivnom trenutku i ludosti iz koje se razvije neočekivana romansa. Ali, pitanje je može li dvoje ljudi iz potpuno različitih svjetova prebroditi razlike i pronaći ljubav?

Osim ovog novog filma kojeg brojni poklonici rom-com žanra već jedva čekaju, Jennifer će igrati još jednu nevjestu u filmu “Shotgun Wedding”, koji bi trebao doći u kina ovog ljeta. Uz toliko vjenčanica, ne možemo se ne zapitati – hoćemo li je ove godine vidjeti i u vjenčanici koja nije dio filmske kostimografije? Je li ovo suptilna najava vjenčanja s Affleckom s kojim je još 2003. bila nadomak oltara?

J. Lo je u nedavnom intervjuu za People otkrila da je njihova nova veza drugačija od odnosa koji su imali u mladosti.

"Način na koji se osjećamo je prelijep i drugačije je nego prije. Danas u tom odnosu ima više zahvalnosti i više slavimo, što je lijepo. Osjećali smo se u stilu - wow, nismo naviknuti na ovo i stvarno nam je prekrasno. Također smo danas u nekoj drugoj životnoj fazi i drugačije smo osobe od onih osoba koje smo bili prije", rekla je pjevačica i glumica.

Novinarka New York Timesa pitala ju je jesu li smislili kako će se nositi s medijskim ludilom koje i danas prati njihovu vezu baš kao i 2003. kada je kumovalo odluci da četiri dana prije ceremonije vjenčanja sve otkažu?

"Rekla bih da smo prvi put naučili lekciju", odgovorila joj je J. Lo uzdahnuvši.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije