Jennifer Lopez otkrila tajnu svog sjajnog tena

Radiosarajevo.ba
Jennifer Lopez otkrila tajnu svog sjajnog tena
Foto: Instagram / Jennifer Lopez

Mnogi zavide blistavoj koži pedesetogodišnje glumice, a ona pak kaže kako je tajna njene kože prije svega dobar i kvalitetan san, kaže Women's Health.

"Tijelu prije svega treba dovoljno sna. U idealnom slučaju najbolje je spavati devet ili deset sati, ali potrudim se da postignem barem osam sati sna", kaže slavna J. Lo.

1. Svježe namirnice

Kao mnogi poznati i slavni, Jennifer blistavu kožu pripisuje svježim namirnicama, a posebno voću i povrću. Puno vode i svježa hrana tajna su njene lijepe kože.

2. Izbjegava pušenje i alkohol

"Ona se pridržava zdravog načina života. Ne pije, ne puši cigarete, jede zdravo i priušti sebi dovoljno sna", rekao je njen zaručnik Alex Rodriguez.

3. Vjeruje da je ljepota stanje uma 

"Mislim da ljepota dolazi iznutra i da je najvažnije uskladiti tijelo s duhom. Vjerujem u meditiranje i da kada ste sretni i osjećate radost da zračite ljepotom", kaže glumica.

4. Smatra da je zaslužna i genetika

Ako mislite da je J. Lo jednostavno rođena s lijepom kožom, niste pogriješili. Izjavila je da ima dobre gene te da joj su joj majka i baka imale divnu kožu.

5. Ima par trikova

Ima svoje rituale koje ni u kojem slučaju ne preskače. Uvijek temeljito čisti lice nakon vježbanja za čiste pore i zdravlje kože. Nikad ne odlazi na spavanje, a da prethodno nije skinula šminku. Kaže da koristi i noćne kreme kako bi koža bila dobro hidratizirana. Po danu uvijek nanosi kremu sa zaštitnim faktorom. Tajna je i u korištenju Glikolne kiseline za postizanje zdravog sjaja i čiste kože. Trudi se nositi što manje šminke. Kada ne radi rijetko je stavlja, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije