Jelena Karleuša o Gazi: 'Cijeli svijet šuti pred genocidom nad Palestincima'

3
Radiosarajevo.ba
Jelena Karleuša o Gazi: 'Cijeli svijet šuti pred genocidom nad Palestincima'
Foto: ATA Images / Pjevačica Jelena Karleuša

Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša na svom Facebook profilu objavila je post vezan za stravična dešavanja u Pojasu Gaze.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Zapadni mediji ne objavljuju da je upravo počeo najveći napad na pojas Gaze od strane izraleskih snaga u kome strada i protjeruje se palestinski narod sa svoje teritorije pod izgovorom borbe protiv terorizma.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Cijeli svijet šuti pred otvorenim genocidom nad Palestincima pa čak i mnoge arapske zemlje. Objašnjenje izraelskih zvaničnika je da je palestinski narod slobodan da napusti pojas Gaze kako ne bi stradao i da su raketni udari najavljeni.

Ne objašnjavaju GDJE I ZAŠTO narod Palestine treba da ode sa svoje zemlje. Dok svijet podržava Izrael i njegov ekstremni cionistički oblik (pripadnici jevrejskog naroda i vjere ne podržavaju cionizam, tj Jevreje koji se zalažu za povratak Jevreja na područje Palestine jer cionisti opravdavaju aparthejd i genocid nad palestinskim narodom) strada čitav jedan narod naočigled planete koja šuti.

Ovaj zločin NIKO NE ZAUSTAVLJA. Mene ne interesuje ko je ovde "prvi počeo", ko ima prava a ko ne, ko je historijski tu više a ko ne, ja ovdje pišem o BRUTALNOM MASAKRU LJUDI I DJECE PRED OČIMA PLANETE KOJA NE PREDUZIMA NIŠTA!

Objava Jelene Karleuše na Facebooku
Foto: Screenshot: Objava Jelene Karleuše na Facebooku

Mene vjera i komad zemlje ne interesuje, to je sada potpuno nebitno, kada vidim raskomadanu decu i svijet koji nema sažaljenje prema ljudskom rodu i njegovoj patnji. Je l ovo 21. vijek? Jel ovo to gde ide ova civilizacija? Je l ovo to što podržava napredni zapad?! Da rakete raznose djecu? Da se ratuje na ovakav način i opravdava genocid nad Palestincima samo zato što su Jevreji stradali u drugom svjetskom ratu i sve im je dozvoljeno pa i ubijanje dece?

Mržnja stvara mržnju, ludilo stvara novo ludilo, oko za oko, zub za zub čini masakr na ovoj planeti beskonačnim. Ali DA LI JE TO poenta civilizacijskog napretka? Kada vidim majku koja drži mrtvo dete, ja ne vidim ni vjeru ni nacionalnu pripadnost, ja vidim poraz čovječanstva. I zato ja ovakvoj planeti i ovakvim ljudima koji šute iz interesa i nemaju mišljenje i ne interesuje ih sve ovo-ne pripadam.

Neka Univerzum spasi ovu kuglicu na kojoj se jedna rasa besomučno medjusobno ubija i mrzi… jedna rasa… ljudska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije