Javljanje iz Kine: Zaista je život normalan, nema ograničenja...

0
Radiosarajevo.ba
Javljanje iz Kine: Zaista je život normalan, nema ograničenja...
FOTO: Facebook / Vitomira Lončar

Hrvatska glumica Vitomira Lončar već nekoliko godina živi i radi u kineskom gradu gradu Xi'anu.

Zbog pandemije se ponovno vratila u Hrvatsku, ali posljednjih mjesec dana opet je u Kini gdje se, kako kaže, život vratio u normalu.

"Ljudi imaju povjerenja u to da Kina kontrolira pandemiju. Ako ima novih slučajeva, odmah su prijavljeni. Naš život se vratio u normalu. Zaista je život normalan, nemamo ograničenja, predajemo, živimo normalno, rade restorani, život je potpuno normalan. Trenutno je u jednoj provinciji nađen jedan asimptomatski slučaj i oni su odmah zablokirali grad od 4.5 miliona stanovnika i zatvorili aerodrom i testiraju cijeli grad u roku od dva dana. To su sve asimptomatski slučajevi", kazao je njezin učitelj kineskog jezika koji se zajedno s njom javio za IN Magazin Nove TV, prenosi Večernji list. 

Vitomira je potom dodala kako ne hodaju okolo sa zaštitnim maskama jer za to nema razloga. Iako, kaže, u autobusima i vozovima i dalje svi bez iznimke nose maske, ali imaju i kodove pomoću kojih se prate kontakti.

"Kad uđeš u Kinu, skeniraš se i za svaki grad. Ne daj Bože da je netko pored tebe zaražen, oni odmah te ljude obuhvate, stave u bolnicu, nema onog - budete mi javili vaše kontakte - to ne postoji. Kad imaš zeleni kod, normalno se krećeš, putuješ i živiš potpuno normalno", ispričali su zajedno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije