Jako neobična božićna čestitka porodice Trump: "Nema stvarnog kontakta..."

2
Radiosarajevo.ba
Jako neobična božićna čestitka porodice Trump: "Nema stvarnog kontakta..."
FOTO: Screenshot / Bračni par Trump

Zadnja božićna čestitka porodice Trump i posljednja iz mandata u Bijeloj kući izazvala je kontroverze nakon što su neki posumnjali da je zapravo riječ o sceni snimljenoj prije godinu dana.

Na čestitki predsjednik Donald Trump i prva dama Melania stoje u modno usklađenim crnim odijelima u Bijeloj kući, piše jutarnji.hr.

"Sretan Božić od predsjednika Donalda J. Truma i prve dame Melanije Trump koji su snimljeni 10. decembra na službenom božićnom portretu za 2020. na velikim stepenicama Bijele kuće u Washingtonu", napisala je na Twitteru.

Prema jednoj teoriji, fotografija Trumpovih sugerira da je riječ o jednoj iz serije fotografija snimljenih prošle godine u Londonu.

"Meni je tu najzanimljivije da nema kontaktne sjene", izjavio je David Mager, stručnjak za fotografiju pri newyorškoj Filmskoj akademiji.

Pojasnio je i šta je to.

"Kontaktna sjena je kada se dva predmeta zapravo dodiruju u stvarnom životu. Stoga bih očekivao da ću ispod nogu vidjeti kontaktnu sjenu na mjestu gdje cipele dodiruju crveni tepih, i to meni nedostaje", objasnio je Mager.

Dalje je nastavio:

"Definitino se kod oboje stvara osjećaj da su izrezani do linije kose, osobito prva dama. Ono što primijetite, ako zumirate izbliza, da nema stvarnog kontakta između njegove ruke i njene jakne", pojasnio je Mager.

Predsjednik Trump nije se pojavio u javnosti već 10-tak dana, a posljednji javni nastup imao je 12. decembra u West Pointu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije