Ispovijest tinejdžera: Draže mi je da đuskam uz Tanju Savić, nego da pjevam Grašu

6
Radiosarajevo.ba
Ispovijest tinejdžera: Draže mi je da đuskam uz Tanju Savić, nego da pjevam Grašu
Foto: Canva.com / Dva različita svijeta

Na mreži Reddit korisnici često vode rasprave o muzičkim ukusima i stavovima, a jedna takva pokrenuta je od strane jednog tinejdžera iz Hrvatske.

On je započeo temu srbijanske turbofolk muzike ili cajki kako se ona u Hrvatskoj popularno naziva, a za koju priznaje da mu je omiljeni žanr.

"Vidim dosta agresivnu objavu od kolege hredditora o tome kako mrzi cajke u klubovima. Kolega moj šta bi ti u klubu? Njihati se i piti vodu dok slušaš Petra Grašu? Ne razumijem. Zašto uopšte mrziti cajke - dobro su napravljene i definitivno bolje od modernih stvari koje dolaze sa zapada. Mnogo radije bi slušao Aleksandru Prijović i Tanju Savić nego one američke piz*arije. Moderno je, dobro je, nije degenerično. Takođe kaže to je za seljake. Bit seljak nije ništa negativno, ali bit seljačina je, a samo seljačine mrze i vrijeđaju druge zbog nečeg što vole", napisao je ovaj korisnik.

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Na odgovor se nije dugo čekalo, a oglasili su se i oni koji ne vole narodnjake.

"A isto tako ti koji slušaju cajke vrijeđaju i ugnjetavanju sve oko sebe koji se ne ponašaju i oblače kao oni. To je najviše izraženo u slabijim srednjim školama gdje takvi doslovno grizu neistomišljenike kao pilići kad počnu kljucati najslabijeg među sobom. Malo sam vidio ženski koje slušaju cajke, a koje nisu vrijeđale sve druge cure ako se ove ne bi dovoljno šminkale i ponašale kako se od njih očekuje prema cajkaškim pjesmama", zaključio je drugi korisnik Reddita.

"Nisu problem cajke nego opšta kultura onih koji ih slušaju. Naime slušaoci cajki su velikom većinom maloumni, narcisoidni debili puni sebe sa jako malim koeficijentom inteligencije", dodaju pak treći.

Međutim, o popularnosti narodnjaka i folk trepa u Hrvatskoj najbolje svjedoči posjećenost narodnjačkih koncerata i klubova, ali i YouTube trending. Tako je prošle sedmice prvi u trendingu u Hrvatskoj bio srbijanski pjevač Saša Kovačević, a nakon njega Nataša Bekvalac i Senida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije