Influenserka u Srbiji održala predavanje osnovcima, roditelji se pobunili

Radiosarajevo.ba
Influenserka u Srbiji održala predavanje osnovcima, roditelji se pobunili
instagram / Sara Damjanovic

Sara Damjanović je influenserka iz Srbije koju prati skoro dva miliona ljudi. Prije nekoliko dana održala je predavanje osnovcima o trendovima na društvenim mrežama, zbog čega se pobunilo udruženje roditelja.

Napomenimo da je njeno predavanje održano na gradskom trgu, bez distance i maski u Mladenovcu. 

"Pozvana sam kao gost da se družim sa vama. Ne idem po školama, ne držim predavanja. Tačno je da je prvo bio plan da idem po školama, ali onda sva deca ne bi mogla da prisustvuju jer je neko na časovima, a neko nije. Da ne bi bežali sa časova, odlučili smo da kad svi završe sa školom, da se nađemo na trgu u Mladenovcu”, navela je Damnjanović na Instagramu, a potom objavila i snimke s djecom.

Jovana Gajić je jedna od predstavnica roditelja i nastavnika grada koji su bili protiv ovog događaja.

"Njeno gostovanje, prema našim saznanjima, finansira Opština Mladenovac. Dugo nam je jasno u kojoj smo meri naša deca i mi izloženi kiču, šundu i pogrešnim vrednostima, zbog kojih je sve više mladih koji kreću pogrešnim putem, vođeni pogrešnim idealima. Apelujemo na vašu svest i savest da ne učestvujete u ovom dešavanju, jer ćete svojim prisustvom podržati nešto što može negativno da se odrazi na rast i razvoj vaše dece", navodi se u otvorenom pismu "Udruženih roditelja i nastavnika Mladenovca protiv kiča i šunda".

Reagovao je i predsjednik Koalicije za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović.

Za Kurir je rekao da je ovakvim potezom lokalna vlast možda i zloupotrijebila položaj.

"Ovo je radikalan korak, zloupotreba dece i javnih fondova. Građane niko ništa nije pitao, nisu uključeni u procese odlučivanja", rekao je Dobrašinović.

Sara u svojoj biografiji navodi da ima 1,8 miliona pratioca na društvenoj mreži Tik-Tok. Osvojila je titulu za miss Azije global 2019. godine, kako je rekla, te je studentkinja ekonomije i višestruka šampionka Balkana i Evrope u taekwondo-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije