SAD / Hollywood plače: Američki glumac Cameron Boyce umro u snu

07. 07. 2019. u 17:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 49

Američki glumac Cameron Boyce, zvijezda Disneyevih televizijskih serija „Potomci“ i „Jessie“ te filma „Descendants“ preminuo je u 21. godini, piše Mirror. 

„Teška srca vas obavještavamo da smo u subotu ujutro izgubili Camerona. Preminuo je u snu od posljedica napada koji je pretrpio zbog oboljenja od kojeg se liječio. Svijet je nesumnjivo ostao bez jednog od svojih najsjajnijih svjetala, ali njegov će duh nastaviti živjeti kroz dobrotu i suosjećanje svih koji su ga poznavali i voljeli. Srca su nam slomljena i molimo vas za privatnost dok oplakujemo sina i brata“, rekao je glasnogovornik obitelji.

Nije objavljeno od čega je Boyce bolovao.

Bio je i član ansambla serije „Jessie“ koja se emitirala na Disneyjevom televizijskom kanalu. U toj je seriji sarađivao s glumicom Debby Ryan (26).

„Cameron Boyce od malih je nogu sanjao da sa svijetom dijeli svoj umjetnički talent. Također, svojim je humanitarnim angažmanima htio pomoći ljudima i napraviti promjene u njihovim životima. Izražavamo sućut njegovoj porodici i saradnicima te se pridružujemo milionima njegovih obožavatelja koji tuguju zbog njegova preranog odlaska“, rekao je glasnogovornik Disneyjevog televizijskog programa.

NEMA KOMENTARA