Hollywood bruji o potezu oscarovca: Odustao od gay uloge pet dana prije početka snimanja filma

0
Radiosarajevo.ba
Hollywood bruji o potezu oscarovca: Odustao od gay uloge pet dana prije početka snimanja filma
Foto: EPA - EFE / Joaquin Phoenix

Mediji izvještavaju da je oscarovac Joaquin Phoenix odustao od uloge u filmu samo pet dana prije nego što je trebalo da započne snimanje.

Kako prenosi Variety, riječ je o neimenovanom gay ljubavnom filmu reditelja Todda Haynesa, a snimanje je trebalo da započne uskoro u Meksiku.

Joaquin Phoenix je razvio scenarij za ovu detektivsku ljubavnu priču u saradnji s Haynesom i Johnom Raymondom, a izvor blizak produkciji za Variety je otkrio da je glumca uhvatila "velika trema".

Konaković: Sarajevo ruši sve turističke rekorde. Sjećate li se koalicije Petak 13 i kupovine kioska?

Konaković: Sarajevo ruši sve turističke rekorde. Sjećate li se koalicije Petak 13 i kupovine kioska?

S obzirom na to da snimanje samo što nije počelo, setovi su već bili pripremljeni u Guadalajari. Mediji navode da je produkcija filma zavisila od Phoenixa, a sada je cijeli projekat u opasnosti zbog njegove odluke da ipak u njemu ne glumi.

Variety prenosi da njihovi izvori tvrde da Phoenixovu ulogu ne može da preuzme niko drugi. Filmska ekipa je sada bez posla i još uvijek treba da bude plaćena. Gubici bi mogli premašiti sedmocifreni iznos.

O filmu nije bilo otkriveno previše detalja, ali je reditelj Haynes u intervjuu za Variety 2023. godine najavio projekat kao ljubavnu priču između dva muškarca, koja se dešava 1930. godine i ima "eksplicitni seksualni sadržaj".

Danny Ramirez, koji je igrao u filmu Top Gun: Maverick dobio je ulogu partnera lika kojeg tumači Joaquin Phoenix.

Ostaje da se vidi da li će nakon odlaska slavnog glumca film na kraju uopšte biti snimljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije