Harry i Meghan donijeli odluku koja bi mogla stvoriti nove probleme na dvoru

Radiosarajevo.ba
Harry i Meghan donijeli odluku koja bi mogla stvoriti nove probleme na dvoru
Foto: EPA-EFA / Princ Harry i Meghan Markle

Buckinghamska palača potvrdila je da princ HarryMeghan Markle i njihov sin Archie neće provesti Božić s kraljicom, piše Daily Mail.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa božićne blagdane provest će s Meghaninom majkom Dorijom Ragland umjesto u Sandringhamu s ostalim članovima kraljevske porodice.

Par ima “kraljičinu potporu” što se tiče njihovih planova, pošto su Kate i William u prošlosti provodili Božić s njezinim roditeljima, rekao je glasnogovornik palače.

Meghan, Harry i Archie u Americi će provesti šest sedmica, a planiraju Dan zahvalnosti, koji je 28. novembra, provesti kod Dorie.

Poznavatelji zbivanja na dvoru strahuju da bi taj njihov potez mogao pogoršati odnose između njih i ostatka kraljevske porodice, pogotovu nakon Harryjevog komentara kako su on i njegov brat “trenutno na različitim putevima”.

“Božić u Sandringhamu zna biti stresan pa možda ne žele tome izlagati Archieja dok je tako mali. Kraljica je vjerojatno malo povrijeđena zbog te odluke, no nikad neće dopustiti da se to vidi”, rekla je kraljevska biografkinja Ingrid Seward.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije