Harrison Ford primio nagradu za životno djelo, pa se rasplakao govoreći o supruzi

1
Radiosarajevo.ba
Harrison Ford primio nagradu za životno djelo, pa se rasplakao govoreći o supruzi
Foto: Screenshot / Harrison Ford nije mogao zadržati suze

Slavni glumac Harrison Ford bio je zvijezda večeri na dodjeli Critics Choice Awardsa, tokom koje mu je odano priznanje za životno djelo.

Kada se popeo na pozornicu kako bi zahvalio na priznanju, 81-godišnjeg glumca je prvo publika nagradila ovacijama, a potom je pušten i video u kojem su prikazani njegovi najveći filmski uspjesi.

"Prije svega jako sam sretan što sam večeras ovdje te mogu svjedočiti svemu u što se naš posao pretvara i vidjeti sve talentirane ljude koji dobivaju prilike, a koje vjerovatno ne bi ni postojale u samim počecima moje karijere. Ovdje sam zahvaljujući kombinaciji sreće i rada s predivnim scenaristima, rediteljima i filmašima. Osjećam nevjerovatnu sreću. Sretan sam i zbog ove časti i jako je cijenim", rekao je Ford.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

A onda se dotaknuo svoje voljene supruge Caliste Flockhart, kada mu je "zapela knedla u grlu", a oči su mu zasuzile.

"Želim zahvaliti mojoj divnoj supruzi Calisti Flockhart, koja me podržava kada mi je najpotrebnije. A ja trebam puno podrške", rekao je, a zatim otišao s pozornice, ne želeći "okupljenima i gledateljima više oduzimati vrijeme".

Harrison i Calista su u sretnom braku već 13 godina, a zaljubili su se na dodjeli Zlatnih globusa 2002. godine, tačnije tada su se prvi put upoznali.

Prije braka s 22 godine mlađom kolegicom, Ford je imao dva braka. Odnosno kad je upoznao Calistu i zaljubio se u nju, bio je još uvijek formalno u braku s drugom suprugom Melissom Mathison, iako su već neko vrijeme živjeli razdvojeno.

Svoju ljubav su nakon osam godina veze okrunili brakom. Harrison iz prethodnih brakova ima četvero djece za koje ističe da su njegovo najveće životno postignuće, a nakon vjenčanja s Calistom odlučio je usvojiti njezinog sina Liama (kojeg je ona također ranije usvojila), pa tako sada uvijek kaže kako ima petero djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije